עוגת שמרים טירמיסו
אם אתם אוהבים טירמיסו, עוגת השמרים המושלמת הזאת בשבילכם! בצק שמרים חמאתי ואוורירי, מלית גבינה וקפה ותוספת של שברי שוקולד מריר. דור משה עם מתכון מפתיע
המרכיבים ל10-12 מנות:
- ½ 1 מיכלי גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 1 ביצה בגודל L
- כף וחצי קפה נמס מגורען מומס בכף מים רותחים
- ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות קורנפלור
- חצי כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- להברשה: ביצה טרופה
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- כף קפה נמס מגורען
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
- ½ 2 כפיות שמרים יבשים
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 2 ביצים בגודל L
- ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 150 גרם חמאת תנובה רכה חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת סירופ הסוכר: מניחים בסיר קטן את המים הסוכר והקפה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מגיעה לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ומורידים מהאש. מצננים ומעבירים למקרר.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה והמלח. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולאחר מכן את קוביות החמאה בהדרגה אל תוך המיקסר. לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק, לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
-
04.
מכינים את המלית: טורפים היטב כל הרכיבים למעט השוקולד.
-
05.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לריבוע בעובי ½ ס"מ. מורחים את מלית הגבינה, מפזרים את השוקולד ומגלגלים לגליל ארוך. מחלקים את הבצק לשושנים בעובי אחיד ומניחים בתבנית. מכסים במגבת/ ניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה. מברישים את העוגה בביצה הטרופה ואופים כ-25-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ואפויה.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים את העוגה לטמפ' החדר ומברישים אותה היטב בסירופ הקפה.