עוגת שמרים במילוי פרג - טעימה וממכרת | השף הלבן

עוגת שמרים במילוי פרג

עוגת שמרים עם פרג טעימה ומתאימה גם כקינוח לחג הפורים.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שמרים במילוי פרג
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 20 פרוסות / 2 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה, חתוכה לקוביות
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות חלב "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית פרג:
  • 180 מ"ל (2/3 כוס) חלב 3% שומן "תנובה"
  • קורט מלח
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם חמאת "תנובה"
  • 60 גרם (3 כפות) סילאן
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים
  • 200 גרם (2 כוסות) פרג טחון טרי
  • ביצה טרופה לזיגוג לפני האפייה
לסירופ סוכר:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 1 כף ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח ווניל ולשים במשך כ-13-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מכוסה במגבת לחה להתפחה במשך כ- 2-1 שעות או עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    מלית פרג: בסיר בינוני מניחים חלב, מלח, סוכר, וניל, חמאה וסילאן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

  • 04.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ופרג. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

  • 05.

    מצננים את התערובת לחלוטין.

  • 06.

    מחלקים את הבצק התפוח ל - 2 חלקים.

  • 07.

    על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

  • 08.

    מורחים מחצית מכמות המלית ומיישרים בשכבה אחידה ודקה.

  • 09.

    מגלגלים לרולדה הדוקה.

  • 10.

    חוצים את הרולדה לאורכה ויוצרים מ - 2 החלקים צורת בורג. מניחים את הבורג בתוך תבנית אפייה משומנת.

  • 11.

    חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.

  • 12.

    מתפיחים את העוגות במשך כ - 1 שעה בטמפרטורת החדר, או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  • 13.

    מחממים תנור ל - 165 מעלות.

  • 14.

    מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ואופים במשך כ-35-30 דקות עד להזהבה עמוקה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 15.

    סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הסירופ עוד כ- 2-1 דקות.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 16.

    מברישים את העוגות המוכנות בסירופ ומגישים בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(609)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.