עוגת שוקולד מהירת הכנה
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
- 200 גר’ חמאת "תנובה"
- 150 גר’ שוקולד מריר (גם הפשוט ביותר אינו פוגע באיכות)
- 4 ביצים שלמות
- כוס סוכר
- כוס קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
להמיס שוקולד וחמאה על אש קטנה (לא לתת לרתוח).
-
02.
להקציף את הביצים והסוכר לקצף בהיר כ- 4-5 דקות; להוסיף תוך הקצפה את תערובת השוקולד.
טיימר מופעל
-
03.
להקטין את מהירות המיקסר למינימום ולהוסיף בהדרגה את הקמח. עם הפסקת פעולת המיקסר יש לבדוק בעזרת מרית שכל הקמח התערבב.
-
04.
לאפות בתבנית מס’ 26 ב- 180 מעלות 40-45 דקות. יתרונות: חיי מדף של עד 14 יום. לגיוון ניתן להוסיף 3/4 כוס אגוזים או שקדים קצוצים, לקשט בקצפת והעוגה הופכתחגיגית.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים