עוגת יומולדת פשוטה (ויחסית) בריאה
עוגת שוקולד קלאסית עם סוכריות שמתאימה ליום הולדת ומכינים עם מרכיבים בריאים יותר מבלי שישפיעו על הטעם. מבטיחים לכם שהילדים יאהבו אותה.

המרכיבים ל 6-8:
- 1/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות אבקת קקאו
- קורט מלח
- 200 גרם שוקולד מריר - מומלץ עם 70% קקאו
- 2/3 כוס שמן זית עדין או קנולה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט תנובה
- 1/4 כוס חלב תנובה
- 1 קרם גבינת שמנת 5% בטעם טבעי "תנובה"
- 2 כפות קקאו
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה קמח, סודה, אבקת אפיה, קקאו ומלח.
-
02.
ממיסים שוקולד מריר לקרם חלק. מוסיפים שמן, סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נבלעות. מוסיפים יוגורט וחלב וטורפים.
-
03.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר). מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
טורפים היטב (ידנית) את מרכיבי הקרם ומורחים את פני העוגה והדפנות. בוזקים סוכריות יומולדת או מקשטים בפירות ומגישים.