עוגת יומולדת פשוטה (ויחסית) בריאה
עוגת שוקולד קלאסית עם סוכריות שמתאימה ליום הולדת ומכינים עם מרכיבים בריאים יותר מבלי שישפיעו על הטעם. מבטיחים לכם שהילדים יאהבו אותה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6-8:
- 1/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות אבקת קקאו
- קורט מלח
- 200 גרם שוקולד מריר - מומלץ עם 70% קקאו
- 2/3 כוס שמן זית עדין או קנולה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט תנובה
- 1/4 כוס חלב תנובה
לקרם:
- 1 קרם גבינת שמנת 5% בטעם טבעי "תנובה"
- 2 כפות קקאו
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית 20*30
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה קמח, סודה, אבקת אפיה, קקאו ומלח.
-
02.
ממיסים שוקולד מריר לקרם חלק. מוסיפים שמן, סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נבלעות. מוסיפים יוגורט וחלב וטורפים.
-
03.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר). מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
טורפים היטב (ידנית) את מרכיבי הקרם ומורחים את פני העוגה והדפנות. בוזקים סוכריות יומולדת או מקשטים בפירות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים