קראמבל תפוחים ושזיפים טבעוני ללא גלוטן
אולגה טוכשר עם מתכון לקינוח טעים, זריז ופשוט להכנה על בסיס פירות ותוספת קראנצ'ית ללא גלוטן מעל. אפשר לשחק עם הפירות לפי הטעם האישי.

המרכיבים ל 6-8:
- 550 גרם (3-4) תפוחי עץ - כאן מזן גרני סמית
- 450 גרם (5-6) שזיפים בשלים אבל קשים
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1 כף מיץ לימון
- 60 גרם (5 כפות) סוכר
- 20 גרם (2 כפות) קורנפלור / קמח טפיוקה
- 1/2 כפית קינמון או לפי הטעם
- 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה
- 60 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
- 50 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס רך או מומס
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- למעדן סויה וניל של תנובה ALTERNATIVE
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
02.
שוטפים את הפירות, מגלענים וחותכים לחתיכות בגודל ביס.
-
03.
שמים את הפירות לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטיחים.
-
04.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקראמבל בעזרת הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
-
05.
מפזרים את הקראמבל מעל הפירות ואופים כ-30-35 דקות, או עד להזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים עם מעדן סויה תנובה בטעם וניל.
-
07.
שומרים בכלי אטום במקרר. אפשר לחמם לפני הגשה חוזרת.
הידעת?
הערות:
• אפשר להשתמש בפירות אחרים: אגסים, משמשים, תותים, פירות יער.
• אפשר להוסיף מיץ הדרים מסוג אחד.