מתכון קל הכנה לקראמבל תפוחים ואוכמניות | השף הלבן

קראמבל תפוחים ואוכמניות

קראמבל תפוחים ואוכמניות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
קראמבל תפוחים ואוכמניות

המרכיבים ל 6 מנות:

למילוי:
  • 150 גרם אוכמניות קפואות
  • 3 תפוחי עץ גרני סמית
  • 50 גרם (1/2 חבילה) חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • 0.5 כפית "חמישה תבלינים" (תערובת מוכנה של קינמון, זנגוויל, פלפל סצ'ואן, אניס וציפורן)
  • 30 מ"ל יין מרסלה או יין קינוח אדום איכותי אחר
לפירורי הבצק:
  • 100 גרם (1 חבילה) חמאה
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר חום בהיר
להגשה:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת עמידה לקצפת 38% שומן מסדרת השף הלבן
  • 30 גרם אינסטנט פודינג טעם וניל
  • 3 כפות מנוזלי האוכמניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המילוי:

  • 02.

    מעמידים אוכמניות על מסננת, כדי שיגירו מעט נוזלים. שומרים את הנוזלים בנפרד.

  • 03.

    קולפים את תפוחי העץ, מגלענים, חוצים וחותכים לקוביות קטנות.

  • 04.

    מטגנים את תפוחי העץ בחמאה להזהבה קלה. מוסיפים סוכר ותערובת חמישה תבלינים ומערבבים עוד 2 דקות, עד שהתפוחים מתקרמלים קלות. מוסיפים יין ואוכמניות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מפזרים את המילוי בקעריות חסינות חום. הכנת פירורי הבצק:

  • 06.

    מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק פירורי.

  • 07.

    מפזרים את פירורי הבצק מעל מילוי הפירות שבקעריות לקבלת כיסוי מלא.

  • 08.

    אופים בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 1/2 שעה, עד שבצק זהוב. להגשה:

  • 09.

    מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג ונוזלי האוכמניות לקצפת יציבה וסגולה.

  • 10.

    מגישים את הקראמבל חמים, כשלצדו כמות נדיבה של הקצפת הסגולה.  

הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.