המרכיבים ל 6 מנות:
- 150 גרם אוכמניות קפואות
- 3 תפוחי עץ גרני סמית
- 50 גרם (1/2 חבילה) חמאה
- 40 גרם סוכר
- 0.5 כפית "חמישה תבלינים" (תערובת מוכנה של קינמון, זנגוויל, פלפל סצ'ואן, אניס וציפורן)
- 30 מ"ל יין מרסלה או יין קינוח אדום איכותי אחר
- 100 גרם (1 חבילה) חמאה
- 100 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם קמח
- 100 גרם סוכר חום בהיר
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת עמידה לקצפת 38% שומן מסדרת השף הלבן
- 30 גרם אינסטנט פודינג טעם וניל
- 3 כפות מנוזלי האוכמניות
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת המילוי:
-
02.
מעמידים אוכמניות על מסננת, כדי שיגירו מעט נוזלים. שומרים את הנוזלים בנפרד.
-
03.
קולפים את תפוחי העץ, מגלענים, חוצים וחותכים לקוביות קטנות.
-
04.
מטגנים את תפוחי העץ בחמאה להזהבה קלה. מוסיפים סוכר ותערובת חמישה תבלינים ומערבבים עוד 2 דקות, עד שהתפוחים מתקרמלים קלות. מוסיפים יין ואוכמניות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים את המילוי בקעריות חסינות חום. הכנת פירורי הבצק:
-
06.
מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק פירורי.
-
07.
מפזרים את פירורי הבצק מעל מילוי הפירות שבקעריות לקבלת כיסוי מלא.
-
08.
אופים בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 1/2 שעה, עד שבצק זהוב. להגשה:
-
09.
מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג ונוזלי האוכמניות לקצפת יציבה וסגולה.
-
10.
מגישים את הקראמבל חמים, כשלצדו כמות נדיבה של הקצפת הסגולה.