פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט | השף הלבן

פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט

בגרסה היוונית החלפנו שמנת מוקצפת ביוגורט וקיבלנו קינוח מקסים, עשיר בטעמים אבל קליל יותר

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
  • 1 כף קורנפלור
להגשה:
  • 2 מיכלי יוגורט BIO "פיראוס"
  • 2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס דבש נוזלי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצב חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים חומץ או מיץ לימון וקורנפלור ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.

    טיימר מופעל

    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים עיגולים מלאים לפי השרטוטים. לכל עיגול יוצרים שוליים בגובה 2-3 ס"מ.

  • 03.

    מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור תנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.

  • 04.

    כשקעריות הקצף מצוננות ממלאים ביוגורט ופירות. מזלפים דבש ומגישים מיד. קעריות קצף ללא מילוי, ניתן לשמור בכלי אטום עד חודש.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.