פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט
בגרסה היוונית החלפנו שמנת מוקצפת ביוגורט וקיבלנו קינוח מקסים, עשיר בטעמים אבל קליל יותר

המרכיבים ל 12:
- 3 חלבונים מביצים גדולות
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית חומץ או מיץ לימון
- 1 כף קורנפלור
- 2 מיכלי יוגורט BIO "פיראוס"
- 2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס דבש נוזלי
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצב חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים חומץ או מיץ לימון וקורנפלור ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים עיגולים מלאים לפי השרטוטים. לכל עיגול יוצרים שוליים בגובה 2-3 ס"מ.
-
03.
מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור תנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.
-
04.
כשקעריות הקצף מצוננות ממלאים ביוגורט ופירות. מזלפים דבש ומגישים מיד. קעריות קצף ללא מילוי, ניתן לשמור בכלי אטום עד חודש.