פאי תפוחים
מתחילים את השבוע עם מתכון לפאי תפוחים מפנק שמכינים במהירות
המרכיבים לתבנית פאי:
- 3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית, קלופים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות
- 1 כפית קינמון
- 4 כפות סוכר
- 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות
- ¼ 2 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- 175 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
- 6-7 כפות מים קרים
- 1 ביצה טרופה
- סוכר לזרייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פאי.
-
02.
בקערה, מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים את המים בהדרגה, כף או שתיים בכל פעם, תוך כדי ערבוב התערובת עם מזלג. מוסיפים מספיק מים רק עד שמתקבל בצק אחיד שנאסף לכדור.
-
04.
להכנת המילוי: בקערה מניחים את התפוחים, קינמון וסוכר ומערבבים היטב.
-
05.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חתיכות שוות.
-
06.
בעזרת מערוך, מרדדים חתיכת בצק אחת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי (מבלי למתוח את הבצק).
-
07.
מפזרים מעל הבצק שכבה אחידה של מילוי התפוחים.
-
08.
מרדדים את חתיכת הבצק הנותרת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומכסים את מילוי התפוחים. בעזרת קצות האצבעות מהדקים את שולי הבצק. בעזרת סכין חדה חורצים מספר חריצי איוורור בבצק.
-
09.
מברישים את פני הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
-
10.
אופים בתנור עד להזהבה, כ- 40 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, לצד גלידת וניל, קצפת או שמנת חמוצה.
טיימר מופעל
הידעת?
קינוחים עם תפוחים נחשבים לפופולאריים מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, ובצדק. זה חומר גלם נהדר שעובד נהדר עם סוכר. אולם, הבעיה שלו שהוא דורש יחסית הרבה זמן לבישול לפני הכנת עוגה או טארט. אם בא לכם להכין קינוח תפוחים, אבל לא רוצים לבזבז הרבה זמן על הכנות, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מפנק לפאי תפוחים מפנק וקל להכנה. אז את השבוע הקרוב מתחילים עם מתכון מושלם לפאי תפוחים מפנק שמכינים במהירות והתוצאה פשוט הורסת.