פאי תפוחים חגיגי
חוגגים את יום הפאי עם מתכון נהדר שימלא את הבית בניחוחות מדהימים.
המרכיבים ל8 מנות / תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ:
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאת תנובה קרה
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה טרופה
- גרידה מ-1 לימון
- 6 תפוחי עץ מזן גראנד סמית
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 2 כפות קינמון
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק:
-
02.
מערבבים את הקמח, החמאה וגרידת הלימון במעבד מזון. כאשר נוצרים פירורים, מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים מספר שניות. תוך כדי שימוש בפולסים קצרים, מוסיפים את הביצה עד שנוצר בצק אחיד. (אם הבצק מתאחד לפני הוספת כל הביצה אין צורך להשתמש בכולה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בקירור כשעה.
-
03.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק
-
04.
משמנים ומקמחים תבנית פאי, מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר. ובעזרת צביטות עם הידיים יוצרים צורה למסגרת הפאי. מחוררים את הבצק במזלג. את שאריות הבצק מאחדים יחד ומרדדים בשנית. חורצים מתוכו - 13 פרחים בעזרת קורצן עוגיות (כל צורה אחרת תעבוד גם כן).אם הבצק מתחיל להיות רך מדי לעבודה מחזירים למקרר, מחכים שיתקרר מעט וממשיכים לעבוד.
-
05.
שומרים בקירור עד שימוש גם את תחתית הפאי וגם את הפרחים.להכנת המלית:
-
06.
מקלפים וחותכים את התפוחים לרבעים ומוציאים את הליבה. חותכים כל רבע לפרוסות דקות. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר החום, הסוכר לבן, הקינמון ומיץ הלימון ומניחים במקרר מספר שעות או אפילו ללילה. מוציאים את תכולת הקערה לתוך מסננת ומשאירים מספר דקות עד שכל הנוזלים יתנקזו. מערבבים היטב עם כף קורנפלור ושופכים לתוך תבנית הפאי המסודרת עם הבצק. מעל התפוחים מסדרים את הפרחים.
-
07.
אופים כ- 60 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים מעל אבקת סוכר.