פאי שקדים | השף הלבן

פאי שקדים

מוציאים את הבצק מהמקרר, מצפים את תבנית הפאי, ממלאים בקרם שקדים למות ולתנור. ביס אחד מהפאי השקדים, שמלא קרם שקדים עם נגיעות וניל, כמה טעים!

מאת: דורית מנו - סוויט דולי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי שקדים
צילום: דורית מנו - סוויט דולי

המרכיבים ל8:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מילוי לפאי:
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אבקת סוכר וניל או כפית וניל משובחת
  • 2 ביצים
  • גרידת לימון
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 1 כף קמח תופח
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים תחתית פאי ומרדדים מעליה בצק פריך. חותכים את השאריות.

  • 02.

    דוקרים במזלג את התחתית ומכניסים למקפיא לרבע שעה בינתיים מכינים את המלית.

  • 03.

    במיקסר מקציפים חמאה, סוכר וביצים לקצף בהיר ולבן. מוסיפים את גרידת הלימון. מוסיפים שקדים טחונים וקמח ומערבבים הכל ביחד.

  • 04.

    מוציאים את תבנית הפאי מהפריזר, מעבירים את בלילת השקדים לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל שקדים מולבנים פרוסים.

  • 05.

    לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הפאי ואופים כארבעים דקות עד שקצוות הבצק מסביב משחימות. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר.

הידעת?

הקטע עם עוגות הוא שלא משנה כמה מתכונים נכיר ונכין באופן תדיר, אף פעם לא יהיו לנו מספיק מתכונים לעוגות. תמיד אפשר לצרף מתכון חדש ומפתיע לרפרטואר הקולינרי שלנו ולהפתיע את בני המשפחה עם עוגה חדשה ומקורית. אם גם אתם מחפשים כל הזמן מתכונים חדשים לעוגות מפנקות, יש לכם מזל. קבלו מתכון מפנק לפאי השקדים, שמלא קרם שקדים עם נגיעות וניל מתקתקות. כל מה שצריך הוא להוציא את הבצק מהמקרר, לצפות את תבנית הפאי, ולמלא בקרם שקדים וישר ולתנור. עוגת היומולדת הכי שמחה והכי קלה להכנה שתגנוב את ההצגה. אז ביום הולדת הבא של בן משפחה או חבר קרוב, תנסו את המתכון הבא, אתם לא תתחרטו.

הכנת? כאן מדרגים
(17)