פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס | השף הלבן

פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס

הבלוגר דור משה עם מתכון חלומי פאי שוקולד עשיר עם קלתית פריכה ומפתיעה על בסיס קורנפלקס

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי שוקולד וקרם וניל עם קלתית קורנפלקס
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל6-8:

לקלתית קורנפלקס:
  • 5 כוסות (225 גרם) קורנפלקס
  • 120 גרם חמאת "תנובה" פושרת
  • 2 כפות אבקת סוכר
למלית:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "תנובה"
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקרם וניל:
  • שמנת להקצפה 32% "השף הלבן" עם כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

  • 02.

    במעבד מזון טוחנים היטב את הקורנפלקס. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלים פירורים לחים.

  • 03.

    מהדקים היטב את הפירורים בשכבה אחידה לדפנות תבנית הפאי ומהדקים את יתרת הפירורים לתחתית. אופים את הקלתית כ10-15 דקות, עד שהיא מתחילה להזהיב. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    להכנת המלית, ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר עד לקבלת קרם חלק. יוצקים על הקלתית ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעה)

  • 05.

    להכנת קרם הוניל, מקציפים את השמנת לקרם יציב אך עדיין רך. עורמים בעדינות את הקרם במרכז הפאי.

הכנת? כאן מדרגים
(32)