פאי אגוזים - מתכון לפאי טעים ומפנק | השף הלבן

פאי אגוזים

מתכון לפאי מושקע ומפנק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי אגוזים

המרכיבים ל10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גר’ חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמנת של פעם 27%
  • 1 ביצה
  • 50 גר’ אבקת סוכר
למלית:
  • 150 גר’ פקאן
  • 150 גר’ אגוזי לוז
  • 150 גר’ שקדים
  • ½ 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את חומרים הבצק, מלבד הביצה והשמנת למעבד מזון ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.

  • 02.

    מוסיפים את הביצה ואת השמנת ומשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. הערה: אין לעבד את הבצק יתר על המידה. מכסים את הבצק ומניחים במקרר לצינון למשך כ-20 דק’.

  • 03.

    מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפיה. מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה המשמשת להכנת פאי בקוטר 26 ס"מ.

  • 04.

    מניחים את התבנית עם הבצק במקרר עד סיום הכנת המלית.

  • 05.

    במחבת כבדה מתיכים את הסוכר לקרמל. מוסיפים את מבחר האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ. מוסיפים את מיכל השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי למניעת גושים.

  • 06.

    יוצקים את המלית על בסיס הבצק ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ’ של °180 מעלות למשך 40 דק’ או עד השחמת דפנות הבצק.

הכנת? כאן מדרגים
(488)