פאי אגוזים
מתכון לפאי מושקע ומפנק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 100 גר’ חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 2 כפות שמנת של פעם 27%
- 1 ביצה
- 50 גר’ אבקת סוכר
למלית:
- 150 גר’ פקאן
- 150 גר’ אגוזי לוז
- 150 גר’ שקדים
- ½ 1 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את חומרים הבצק, מלבד הביצה והשמנת למעבד מזון ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.
-
02.
מוסיפים את הביצה ואת השמנת ומשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. הערה: אין לעבד את הבצק יתר על המידה. מכסים את הבצק ומניחים במקרר לצינון למשך כ-20 דק’.
-
03.
מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפיה. מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה המשמשת להכנת פאי בקוטר 26 ס"מ.
-
04.
מניחים את התבנית עם הבצק במקרר עד סיום הכנת המלית.
-
05.
במחבת כבדה מתיכים את הסוכר לקרמל. מוסיפים את מבחר האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ. מוסיפים את מיכל השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי למניעת גושים.
-
06.
יוצקים את המלית על בסיס הבצק ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ’ של °180 מעלות למשך 40 דק’ או עד השחמת דפנות הבצק.
הכנת? כאן מדרגים