עוגת שיפון תפוזים
זה הזמן לפתוח את עונת עוגות התפוזים – אלה הגבוהות והאווריריות שאנחנו אוהבים כל־כך. כדי להדגיש עוד יותר את הטעם התפוזי, מוסיפים לעוגה מעט תרכיז תפוזים טבעי.
המרכיבים ל8:
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים לזרייה על תחתית התבנית
- 5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים ולחלמונים
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת משני תפוזים ומלימון גדול
- 2 כפיות תמצית וניל
- ½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ¼1 כפיות (5 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח
- 3 כפות סולת
- ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות תרכיז תפוזים קפוא 100% טבעי
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב את התבנית וזורים סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה. מנערים את העודפים לכיור. זורים את פרוסות השקדים על תחתית התבנית. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
מקציפים את החלמונים עם ¾ כוס סוכר, קליפה מגוררת ותמצית וניל לקציפה אוורירית ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה.
-
03.
מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים סולת, מיץ תפוזים, מיץ לימון ותרכיז תפוזים, ומערבלים במהירות נמוכה כדי להבליע את הקמח לתוך קציפת החלמונים. מפסיקים לערבל כשהתערובות כמעט מאוחדות.
-
04.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם הסוכר הנותר, ומקפלים אותו לתוך תערובת החלמונים והקמח. יוצקים לתבנית ואופים במשך 60-55 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון שחום־זהוב עמוק וקיסם שננעץ לכל עומקה יוצא נקי ויבש. מצננים בתבנית. לפני ההגשה הופכים את העוגה על מגש.
טיימר מופעל