עוגת שוקולד עם קרם חלבה ושוקולד לבן
מתכון לעוגת שוקולד עם קרם חלב ושוקולד לבן מרשימה בציפוי גנאש שוקולדי עשיר שלא תוכלו להשאר אדישים אליה!

המרכיבים ל 8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:
- 200 גרם קוביות שוקולד מריר
- 4 ביצים, מופרדות
- 0.25 כוס סוכר
- 0.5 כוס קפה
- קורט מלח
- 0.5 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 100 גרם קוביות שוקולד מריר
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 80 גרם חלבה, מפוררת
- 100 גרם קוביות שוקולד לבן
- 200 גרם קוביות שוקולד מריר
- 4 ביצים, מופרדות
- 0.25 כוס סוכר
- 0.5 כוס קפה
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
02.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
03.
במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות). משאירים במקרר עד שמתקשה (מספר שעות).
טיימר מופעל
-
05.
מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות).
-
06.
מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים.
-
07.
מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה