מתכון עוגת קרם ערמונים | השף הלבן

עוגת קרם ערמונים

מנה אחרונה מרשימה בגוון ערמונים: בסיס של עוגת ערמונים אפויה, מעליה מוס ערמונים ומעל הכל ציפוי קצפת מפתה

מאת: יניב גור אריה, שף קונדיטור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרם ערמונים

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית 26:

לבסיס:
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם ערמונים קלופים
  • חבילה וחצי (סה"כ 150 גרם) חמאה
  • 120 גרם (כ-3 יחידות) חלבונים
  • 20 גרם דבש
  • קורט מלח
  • 3 גרם אבקת אפייה
לקרם:
  • 500 גרם ערמונים קלופים
  • 1 ליטר חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 עלי ג'לטין (סה"כ 8 גרם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    לעוגת ערמונים:ממיסים את החמאה, עד שצבעה מתחיל להפוך לחום, מצננים לטמפרטורת החדר.

  • 02.

    טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת אבקה דקה ואחידה.

  • 03.

    טורפים את החלבונים, עד שהם תופחים קלות (לא ממש להקציף).

  • 04.

    מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב.

  • 05.

    מסיימים בהוספת חמאה מומסת ודבש, ומערבבים עד לתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מצננים קלות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    לקרם ערמונים:מבשלים ערמונים עם חלב, סוכר וויל למשך כחצי שעה, עד שהערמונים רכים ורוב החלב נספג בהם.

  • 08.

    משרים את עלי הג'לטין במים קרים.

  • 09.

    בעזרת ממחה ידני טוחנים את קרם הערמונים שבושל בסיר.

  • 10.

    מוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים.

  • 11.

    מקציפים מיכל אחד של שמנת לקבלת קצפת רכה, מקפלים פנימה את מחית הערמונים ומורחים על העוגה.

  • 12.

    מקציפים את המיכל הנוסף לקבלת קצפת יציבה ומורחים את פני העוגה בקצפת.

הכנת? כאן מדרגים
(154)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.