מתכון עוגת קצפת עם תות כשרה לפסח | השף הלבן

עוגת קצפת עם תות כשרה לפסח

עוגיות כשרות טעימות וקלות להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
עוגת קצפת עם תות כשרה לפסח

המרכיבים לתבנית עגולה מספר 28 ס"מ 16 מנות:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס קמח מצות
  • חצי כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל
  • 1 קליפה מגורדת מלימון
  • 1 קליפה מגורדת מתפוז
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 15 אגוזים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 300 גרם תות טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים חלבון מחלמון, עושים קצף עם 6 החלבונים עם מיקסר עם כוס אחד של סוכר עד לקבלת קצף לבן חזק ויציב.

  • 02.

    מוסיפים 6 חלמונים, 3 כפות שמן קנולה, אבקת אפייה אחת וסוכר וניל אחד ומערבבים הכל ביחד.

  • 03.

    מוסיפים קליפה אחת של תפוז וקליפה אחת של לימון מגורדת בפומפיה. 

  • 04.

    טוחנים 15 אגוזים ומוסיפים לתערובת.

  • 05.

    מוסיפים 50 גרם פירורי שוקולד מריר אשר גורדו בפומפיה ולהוסיף לתערובת.

  • 06.

    מוסיפים חצי כוס קמח מצות וחצי כוס קמח תפוחי אדמה, מערבבים היטב ולהוסיף לתערובת ולקבל תערובת אחידה. את התערובת מעבירים לתבנית עגולה מספר 28, משומנת עם מרגרינה (אפשר לרפד את התבנית עם נייר אפייה).

  • 07.

    מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים 30-40 דקות עד שהעוגה מוכנה, מוציאים מהמקרר. יום לפני הכנת העוגה, מנקים ושוטפים 300 גרם תות ומערבבים עם 3 כפות סוכר, מעבירים לכלי סגור ומשאירים כל הלילה במקרר כדי לקבל מיץ מתות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מכינים קצפת משמנת מתוקה אחת וחצי כוס אבקת סוכר.

  • 09.

    חותכים עוגה לשני חצאים לרוחב על מנת לקבל שני עלים ולשני החצאים ושופכים באופן אחיד מיץ מתות, מהתות שנשאר לעשות מחית, לחצי הראשון של העוגה מורחים שתי כפות קצפת מתוקה וליישר אותה על כל העלה, אחר כך למרוח את כל המחית של התות על הקרם ועל התות למרוח עוד כף אחד של קצפת מתוקה.

  • 10.

    את העלה השני שמים על העלה הראשון ומורחים את כל הקצפת שנותרה למעלה ובצדדים.

  • 11.

    מקשטים עם 50 גרם פירורי שוקולד מגורדים בפומפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(284)