מתכון עוגת קומות זוגית | השף הלבן

עוגת קומות זוגית

עוגה נחמדה ומרשימה להגשה לאורחים שהגיעו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קומות זוגית

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 30 גרם חמאה מומסת
לקצפת:
  • 1 קופסה שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-175 מעלות. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה כ-8 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת הביצים יחד עם החמאה המומסת.

  • 03.

    מערבבים בעדינות לתערובת חלקה, משמנים תבנית עגולה בקוטר 12 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, יוצקים לתוכה מחצית מהתערובת ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגה זהובה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מחלצים את העוגה מן התבנית, מנקים היטב את התבנית ומשמנים אותה שוב. יוצקים לתוכה את מחצית התערובת שנותרה ומכניסים אותה לתנור ל-15 דקות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    בעזרת סכין חדה פורסים כל עוגה לרוחב לשני עיגולים שווים. הקצפת:

  • 06.

    בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה, ומוסיפים מעט צבע מאכל, אם רוצים. בניית העוגה:

  • 07.

    מניחים על צלחת עיגול אחד של עוגה ומורחים מעליו רבע מכמות הקצפת.

  • 08.

    מניחים עיגול נוסף, מורחים גם מעליו קצפת וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

  • 09.

    אפשר לקשט מעל בוורד מהגינה (ללא ריסוס) או בפרח מסוכר (להשיג בחנויות המתמחות בצורכי אפייה). מגישים מיד, עם שתי כפיות.

הכנת? כאן מדרגים
(161)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.