עוגת קדאיף עם תותים
עוגת קדאיף עם תותים מיוחדת לחג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 250 גרם אטריות קדאיף
- 50גרם חמאה, מומסת
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 300 גרם תותים
- 2 כפות אבקת סוכר
הקרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 5 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם גבינת שמנת
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
-
03.
מסדרים את אטריות הקדאיף בשכבה בתחתית התבנית, יוצקים עליהן את החמאה המומסת ואופים 150/10 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים עד שנוצר סירופ סמיך, מסירים מהכיריים ויוצקים על שכבת האטריות החמה.
-
05.
חותכים את התותים לרבעים ומניחים בקערה, זורים עליהם את אבקת הסוכר ומניחים לחצי שעה. הקרם:
-
06.
שמים את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
-
07.
מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את גבינת השמנת ותמצית הווניל ומערבבים לקרם אחיד.
-
08.
מניחים בשכבה אחידה על האטריות, מסדרים את התותים החתוכים מעל הקרם ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים