עוגת פודינג
עוגה מרהיבה המורכבת מתחתית עשויית ביסקוויטים, מילוי פודינג ושמנת וציפוי עשוי שוקולד, מנה שילדים אוהבים במיוחד

המרכיבים ל 15-25 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ:
- 1 שקית ביסקוויט (פירורים)
- 1 חבילת חמאה (להמסה)
- 4 כפות חלב
- 3 שקיות פודינג (בחירת טעם לפי העדפה אישית)
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 3 מיכלי שמנת חמוצה
- 1 כוס חלב
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית ג'לטין
- 200 גרם שוקולד (מריר או לבן)
- 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
לתחתית: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויט עם חמאה מומסת וחלב, מחלקים לשתי קערות, באחת מהן שופכים 3/4 מהכמות לצורך הכנת תחתית העוגה.
-
02.
למילוי: מקציפים במיקסר כ-10 דקות את הפודינג, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, חלב וסוכר ביחד, עד לקבלת מרקם אחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הג'לטין לפי ההוראות היצרן ומוסיפים לתערובת.
-
04.
מקציפים את התערובת במיקסר עד קבלת מרקם אחיד כ-5 דקות, ושמים את המילוי על תחתית העוגה.
טיימר מופעל
-
05.
לציפוי: ממיסים את השוקולד (במיקרוגל או בסיר בתוכו מים ועליו שמים קערה ובתוכה שוקולד) מערבבים עם שמנת מתוקה ומוסיפים מעל המילוי.
-
06.
שופכים על העוגה את רבע הכמות בקערה ששמרנו מהכנת התחתית.
-
07.
מכניסים למקרר למשך 3 שעות ומגישים.