עוגת סילאן, יוגורט ותפוח עץ בשבע דקות עבודה | השף הלבן

עוגת סילאן, יוגורט ותפוח עץ בשבע דקות עבודה

עוגה קלה להכנה, בלי מיקסר – וטעימה בטירוף.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת סילאן, יוגורט ותפוח עץ בשבע דקות עבודה
  • לשימון: מעט שמן קנולה
  • לעיטור לפני האפייה: 12 חצאים יפים של פקאן טבעי
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה
  • 100 גרם (1/3 כוס דחוסה ועוד כף) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות
  • 160 גרם (8 כפות) סילאן טבעי
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1-2 כפות) יוגורט עזים פיראוס / יוגורט רגיל
  • 90 גרם (1/2 כוס ועוד כף) קמח מלא
  • 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 תפוח עץ מזמן גרני סמית' (ירוק) גדול (160 גרם ברוטו)
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ להשתמש בסילאן טבעי, שמכיל 100% תמרים, ולא בסילאן הרגיל, שמכיל רק 50% סילאן – והוא יותר מתוק. ניתן להשיגו בחנויות הטבע.זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. שכחתם לעשות זאת? חממו את החמאה במיקרוגל במשך 30 שניות, הוציאו וערבבו.לגרסה פשוטה יותר (ופחות בריאותית) אפשר להמיר את שני הקמחים ואבקת האפייה בקמח תופח. במקום סוכר חום כהה אפשר להשתמש בסוכר לבן, 100 גרם = 1/2 כוס.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן קנולה וסוכר חום כהה, עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים סילאן ויוגורט וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים קמח מלא, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לעיסה וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    מגלענים תפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנטנות ומוסיפים מייד לעיסה. מערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך, יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית, מעטרים בחצאים יפים של פקאנים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-38 דקות או עד שסכין חדה הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:38:00

הידעת?

הקטע עם עוגות הוא שלא משנה כמה מתכונים נכיר ונכין באופן תדיר, אף פעם לא יהיו לנו מספיק מתכונים לעוגות. תמיד אפשר לצרף מתכון חדש ומפתיע לרפרטואר הקולינרי שלנו ולהפתיע את בני המשפחה עם עוגה חדשה ומקורית. אם גם אתם מחפשים כל הזמן מתכונים חדשים לעוגות מפנקות, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מושלם לעוגת סילאן, יוגורט ותפוח עץ. מדובר בעוגה עשירה ומפנקת שלוקחת רק 7 דקות הכנה ללא מיקסר. אז למה אתם מחכים? תתחילו להכין אותה בכדי שתוכלו לראות את החיוך עולה על פני בני המשפחה שלכם.

הכנת? כאן מדרגים
(7)