עוגת סולת
עוגת סולת ומיץ תפוזים קלה להכנה המוספגת בסירופ סוכר וקינמון, פשוט, מתוק וטעים ביותר לצד שתייה חמה

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1/2 ק”ג סולת
- 1/2 ק”ג קמח
- 4-6 ביצים (תלוי בגודל)
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות מי ורדים
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 3 כוסות מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת העוגה: מערבבים את כל החומרים יחד ושופכים לתבנית גדולה.
-
02.
אופים בתנור חומם מראש עד הזהבה.
-
03.
הכנת הסירופ: מחממים 1 כוס סוכר, 1 כוס מים. מוסיפים 1/2 כפית קינמון.
-
04.
שופכים את הסירופ כשהוא חם על העוגה כשהיא קרה.
הידעת?
עוגת סולת היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. יש אף אלו הטוענים שהיא הכי טעימה בעולם. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלו רך ונימוח עם טעם מדויק של אושר ושמחה. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. הבאנו לכם מתכון מפנק עוגת סולת פשוטה ומהירה, קלה להכנה ויפה. מתכון מסורתי שמתאים לאירוח קליל, לפיקניקים או לקינוח בארוחה משפחתית. מומלץ לנעוץ שקד שלם בכל חתיכה לפני האפייה! עוגה הזו זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם.