מתכון עוגת סולת פרווה | השף הלבן

עוגת סולת פרווה

קבלו מתכון פרווה משובח לעוגה המזרחית ״חריסה״

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת סולת

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים
  • 2 טיפות מי ורדים
  • 1 גביע אשל / יוגורט (כדי לעשות פרווה ניתן להחליף בכוס מיץ תפוזים סחוט).
לרוטב:
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • גרידת לימון+ תפוז
  • 2 וחצי כוסות מים
  • פרוסת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

  • 02.

    לאחר מכן מוסיפים לחומרים היבשים את הביצים, השמן, מי ורדים ואשל (לערבב היטב לפני). מערבבים את כל החומרים יחד- רק לאחר ששמים את כל החומרים הרטובים יחד על היבשים.

  • 03.

    מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    לרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד שהסוכר נעלם. שופכים את הרוטב כאשר העוגה חמה והרוטב קר לכן רצוי להכין את הרוטב לפני העוגה.      

הכנת? כאן מדרגים
(117)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.