עוגת מוס שוקולד מריר (פרווה)
עוגה מוס שוקולד מושחתת עם ניחוח תפוז וחתיכות מרנג מפתיעות. מתכון פרווה לסיום מתוק של כל ארוחה
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 100 גרם קוקוס
- 200 גרם שוקולד מריר
- 3 מיכלים (750 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
- 6 כפות ליקר תפוזים
- קליפת תפוז מגוררת מחצי תפוז
- 350 גרם עוגיות נשיקות לבנות מוכנות (מרנג)
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את השוקולד בסיר עם מיכל אחד של קצפת צמחית. יש להקפיד שהקצפת לא תרתח (כדי שלא תתפרק). בוחשים היטב ומוסיפים ליקר וקליפת תפוז. כשהשוקולד נמס, מכבים את האש. מקררים את רוטב השוקולד לקרם סמיך (גנאש).
-
02.
מפוררים את העוגיות בשקית בעזרת מערוך, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. שומרים בצד.
-
03.
מקציפים בקערה שני מיכלי קצפת צמחית לקבלת קצפת יציבה. חצי מכמות הקצפת מוסיפים לגנאש השוקולד בתנועות קיפול, עד לקבלת מוס אחיד. אל יתר הקצפת מוסיפים את תערובת העוגיות והקוקוס, שפוררנו בשקית, ומקפלים יחדיו בעדינות.
-
04.
יוצקים לתבנית פיירקס את השכבה הלבנה (הקצפת ותערובת העוגיות) ומעליה יוצקים את שכבת המוס שוקולד (הקצפת והגנאש) ומחליקים.
-
05.
מכניסים למקרר או למקפיא למשך כשעתיים-ארבע שעות, עד שהמוס יציב. מגישים קר.