עוגת לימון מלימונים מתוקים
עוגה נהדרת שמכילה פרוסות לימון מבושלות בסירופ סוכר, גבינה לבנה ושקדים. אם אין מעבד מזון, מרסקים את הלימונים בבלנדר ומעבירים לקערת המיקסר.

המרכיבים ל 12:
- 3 ביצים גדולות
- ½ כפית תמצית שקדים
- ½2 כוסות (315 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 50 גרם (½ כוס + 2 כפות) שקדים מולבנים טחונים
- 150 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
- לעיטור: סירופ מהלימונים ופרוסות שקדים מולבנים
- 300 גרם פרוסות לימון מבושלות בסירופ (אופן הכנה בסוף המתכון)
- 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
- ½1 כוסות (250 גרם) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים היטב בחמאה ומקמחים תבנית ארובה גבוהה בעלת תחתית מתפרקת (תבנית אנג'ל־קייק). מנערים את עודפי הקמח לכיור.
-
02.
מרכיבים את סכין המתכת במעבד המזון. מודדים 300 גרם מהלימונים המבושלים בסירופ, ומרסקים אותם במעבד המזון לחתיכות קטנות. מוסיפים חמאה וסוכר וממשיכים לעבד בפולסים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים, תמצית שקדים, קמח מנופה עם אבקת אפייה, שקדים וגבינה לבנה. מעבדים במשך 2 דקות או עד שהתערובת אחידה - מפסיקים באמצע ומנקים את הדפנות במרית כדי להבטיח ערבוב מושלם.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומחליקים את פניה. מטפטפים על העוגה 3-2 כפות של סירופ מהלימונים ומפזרים פרוסות שקדים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כ־50 דקות, עד שפני העוגה משחימים, מרכזה קפיצי למגע ושוליה נפרדים מדופנות התבנית.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים את פניה בקצת סירופ מהלימונים (מוסיף ברק, אבל לא הכרחי). מצננים כחצי שעה בתבנית. משחררים את הדפנות ומשלימים את הצינון. מעבירים למגש.פרוסות לימונים בסירופ:
-
05.
פורסים 300 גרם לימונים צהובים בעלי קליפה דקה לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ ומנקים מחרצנים.
-
06.
שמים את הפרוסות בסיר אמאייל או נירוסטה, מוסיפים 1 כוס (250 מ"ל) מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים ½1 כוסות (300 גרם) סוכר, ומערבבים בעדינות עד להמסה. מביאים שוב לרתיחה, מרתיחים 3-2 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בלי כיסוי 15-10 דקות, עד שהפרוסות רכות ושקופות.
טיימר מופעל
-
09.
מעבירים לצנצנת מעוקרת וסוגרים מייד (אם משתמשים במכסה מתכת, מניחים ריבוע של נייר אפייה על פתח הצנצנת ומעליו את המכסה). מצננים. הצנצנת הסגורה תישמר במקרר שלושה חודשים. אחרי פתיחה - כחודש.