מתכון לעוגה רכה עם לאבנה ושטרויזל | השף הלבן

עוגת לאבנה רכה עם שטרויזל קינמון

אפרת ליכטנשטט עם מתכון לעוגה נימוחה עם שטרויזל קינמון פריך שלא תצליחו להפסיק ליישר עם מרכיב מפתיע של לאבנה ויוגורט

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת לאבנה רכה עם שטורייזל קינמון
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-8:

לשטרוייזל:
¼ כוס קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • קורט מלח
  • ½ כוס (50 גרם) פקאנים טבעיים
  • ½ כוס (50 גרם) פיסטוקים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לעוגה:
  • 3 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן רגיל
  • ½ כוס (120 גרם) גבינת לאבנה 9% "פיראוס"
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים BIO "פיראוס"
  • ½2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
גודל תבנית: תבנית מוארכת 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.מכינים את השטרויזל:

  • 02.

    במעבד מזון שמים פקאנים ופיסטוקים וטוחנים לפירורים בינוניים.

  • 03.

    מערבבים היטב את כל חומרי השטוריזל.מכינים את העוגה:

  • 04.

    בקערה גדולה טורפים סוכר וביצים כשלוש דקות, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הלאבנה ואת היוגורט וטורפים שוב.

  • 05.

    מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לקערה הגדולה דרך מסננת. מערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מכך. הימנעו מערבוב יתר שיגרום לעוגה להיות דחוסה.

  • 06.

    מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומפזרים שליש מהשטוריזל. מוסיפים את המחצית השנייה של הבלילה ומפזרים את כל השטורייזל שנשאר. אופים כ 55-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    מצננים לחלוטין לפני שפורסים. שומרים בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.