עוגת לאבנה רכה עם שטרויזל קינמון
אפרת ליכטנשטט עם מתכון לעוגה נימוחה עם שטרויזל קינמון פריך שלא תצליחו להפסיק ליישר עם מרכיב מפתיע של לאבנה ויוגורט

המרכיבים ל 6-8:
- ½ כוס סוכר
- 2 כפיות קינמון
- קורט מלח
- ½ כוס (50 גרם) פקאנים טבעיים
- ½ כוס (50 גרם) פיסטוקים
- 40 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 3 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן רגיל
- ½ כוס (120 גרם) גבינת לאבנה 9% "פיראוס"
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים BIO "פיראוס"
- ½2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.מכינים את השטרויזל:
-
02.
במעבד מזון שמים פקאנים ופיסטוקים וטוחנים לפירורים בינוניים.
-
03.
מערבבים היטב את כל חומרי השטוריזל.מכינים את העוגה:
-
04.
בקערה גדולה טורפים סוכר וביצים כשלוש דקות, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הלאבנה ואת היוגורט וטורפים שוב.
-
05.
מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לקערה הגדולה דרך מסננת. מערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מכך. הימנעו מערבוב יתר שיגרום לעוגה להיות דחוסה.
-
06.
מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומפזרים שליש מהשטוריזל. מוסיפים את המחצית השנייה של הבלילה ומפזרים את כל השטורייזל שנשאר. אופים כ 55-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים לחלוטין לפני שפורסים. שומרים בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.