עוגת טירמיסו קלאסית
אין הרבה דברים יותר קלאסיים מעוגת טירמיסו ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:
- 100 גרם בישקוטים
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
- 1 גביע (250 גרם) גבינה 5% "תנובה"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות קפה נמס
- 1/4 כוס מים רותחים
- קקאו לפיזור
- 2 כפות ברנדי (לא חובה!)
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את הקפה ושתי כפות סוכר ( מתוך כוס הסוכר) ברבע כוס מים רותחים. אם רוצים מוסיפים ברנדי ומערבבים היטב.
-
02.
מסדרים את עוגיות הבישקוטים בתחתית התבנית (אין חובה שכל תחתית התבנית תהיה מכוסה) ומטפטפים עליהם את תמיסת הקפה באופן אחיד.
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה ו-1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לקצפת יציבה.
-
04.
מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה, גבינה 5% ואת יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
-
05.
יוצקים את קציפת הגבינה על הבישקוטים ומחליקים את פני העוגה.
-
06.
מצננים במקרר למשך הלילה (או למשך 5 שעות לפחות).
-
07.
לפני ההגשה מנפים מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת קטנה, עד לכיסוי פני העוגה.