עוגת דבש ואפרסקים
עוגה נפלאה שתמיד קוצרת מחמאות! מתכוננים לראש השנה עם הפתעה שתשמח את כל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:
- 4 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס מייפל
- 1 שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
סירופ:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות מייפל
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.לקפל את החלמונים לקצף.
-
02.
לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים.
-
03.
לערבב בקערה נפרדת מצרכים יבשים.
-
04.
להנמיך מהירות ולהוסיף את הרטובים למיקסר, לקפל את היבשים לבלילה.
-
05.
ליצוק מחצית מהבלילה לתבנית משומנת.
-
06.
לפזר חצי מכמות האפרסקים, מעל ליצוק את שארית הבלילה, לפזר למעלה את שארית האפרסקים.
-
07.
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ תוך כדי ערבוב. ליצוק את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה כשהיא קרה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים