עוגת גלידה ביתית | השף הלבן

עוגת גלידת יוגורט תותים

מתכון לעוגת גלידה מרעננת ובייתית קוצרת מחמאות שמכינים בקלות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גלידה על בסיס יוגורט
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 100 גרם נשיקות – כ 10 נשיקות בגודל סטנדרטי, שבורות גס
  • 600 גרם תותים טריים ללא גבעול או סנפרוסט קפוא
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • קורט מלח
  • 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "תנובה"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או 4 אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את התותים במעבד מזון עם 1/2 כוס סוכר, קליפת לימון והמלח. מפרישים 1/2 כוס ומניחים בצד. מוסיפים את היוגורט למעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד.

  • 02.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות הסוכר ומאחדים בעדינות בתנועות קיפול עם עם  רסק תותים - יוגורט לתערובת אחידה. 

  • 03.

    מניחים בתחתית התבנית בצפיפות את שברי הנשיקות. יוצקים עליהן מוס התות-יוגורט- שמנת ומקפיאים כשעה. מוציאים ויוצקים את רסק התות (שהפרשנו) ומקפיאים 6 שעות לפחות לפני שמגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)