עוגת גלידה משודרגת מעוגיות שוקולד צ'יפ
שמנת להקצפת קרם וניל ועוגיות שוקולד צ'יפס הם זיווג משמיים. הכנו "הר" של קרם וניל ועוגיות והקפאנו. קיבלנו קינוח מעלף שכולם רוצים לקחת ממנו עוד כף.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת להקצפה 32% "השף הלבן" + שקיק סוכר וניל - מוקצפת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
לעוגיות (אפשר 20-25 עוגיות קנויות):
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה או מומסת
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 ביצה גדולה טרופה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם נטיפי שוקולד (או שוקולד קצוץ) מריר או חלב
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה חמאה ושני סוגי סוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצה ווניל וטורפים לקרם אחיד. מערבבים בקערה נפרדת קמח, שיבולת שועל, אבקת סודה, מלח ושוקולד. מוסיפים לקערת הקרם ומערבבים לתערובת אחידה.
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 170 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית (אם אין- 2 כפות רגילות) מניחים כדורי עיסה בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה. אופים כ 12דקות עד הזהבה ומצננים.
-
03.
מקציפים את השמנת והוניל לקרם יציב. מורחים מעט קרם על צלחת הגשה ומניחים 3-4 עוגיות. ממשיכים בבניית "הר" של קרם ועוגיות בשכבות כך שקצות העוגיות יוצאות מהדפנות. מקפיאים 4 שעות לפחות ומגישים עם כף הגשה.
הכנת? כאן מדרגים