עוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים

עוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים, שמומלץ לאפות יום לפני ההגשה

מאת: אריאל גבאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה 26:

לבסיס:
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 100 גרם מקלות שקדים
למלית:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
  • 1 חבילת איסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד.

  • 02.

    משטחים 2/3 מהבצק על התבנית. את ה-1/3 הנותר משטחים כמו פיתה על תבנית קטנה, מפזרים את השקדים מעל ומהדקים מעט. אופים ביחד על חום בינוני עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומקררים.

  • 03.

    המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם איסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 04.

    שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה וסוכר, מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה חלקה, מוסיפים את הגבינות לקערת הקצפת ומקציפים עד שהתערובות מתאחדים.

  • 05.

    שמים את הקרם על הבסיס שהתקרר, מפוררים לפרורים את 1/3 הבצק עם השקדים, ומפזרים על העוגה בצורה אחידה. מקררים היטב לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(32)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.