עוגת גבינה טארט טאטן
עוגת שכבות המשלבת בין עוגת גבינה וטארט טאטן (טארט תפוחי עץ), מנה אחרונה חגיגית לחג שבועות
המרכיבים ל10-12 מנות/תבנית 24:
- 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 4 ביצים
- 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת 30% "נפוליאון"
- 1 קופסה (300 גרם) גבינת כנען
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף גדושה קורנפלור
- גרידת לימון מלימון גדול
- 2 תפוח עץ סמית, קלופים, מגולענים ופרוסים דק
- 100 גרם סוכר
- 15 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס קמח (150 גרם)
- 75 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 חלמון מביצה קטנה
- 1 כפית מים קרים
- קורט מלח
- גרידת לימון מחצי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
לטחון את עוגיות הפתי בר לפירורים, להוסיף את החמאה המומסת,לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
02.
לשטח את תערובת הפירורים בתבנית אפייה 24ולהכניס למקפיא כ 15 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
-
04.
מומלץ להשתמש במטרפה ידנית או מיקסר, במיקסר יש לבצע ערבול קצר - שלא ייכנסו בועות לתערובת וייגרמו לסדקים בעוגה.
-
05.
יוצקים על הבסיס.
-
06.
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ואופים 10 דקות,מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה (אל תתפתו ותאפו מעבר לזמן).
טיימר מופעל
-
07.
לתת לעוגה להתקרר בתנור, לכסות ולהעביר למקרר לפחות 6 שעות - עדיף לילה שלם לפחות.לאפשר לעוגה להתמצק ולהתייצב.
-
08.
הכנת בצק פריך: שמים במעבד מזוןאת החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת אחידה,מוסיפים חלמון אחד וכפית מים קרים ומעבדים,מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים.לערבל את הבצק כמה שפחות ושיישמר המרקם הפירורי.
-
09.
אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה.
-
10.
הכנת הקרמל:לשים את הסוכר בסיר/מחבת עם תחתית עבה.
-
11.
לחמם על אש בינונית, אסור לערבב בכף, זה ייצור גושים בסוכר.על מנת להמיס את הסוכר יש להניע בתנועות סיבוביות את הסיר/מחבת, כך שכל הסוכר יהפוך לקרמל.ברגע שכל הסוכר נמס והופך לצבע ענבר - הקרמל מוכן (בישול עודף יגרום לקרמל להישרף ויעניק לו טעם מר).
-
12.
יש להכין מראש את תבנית האפייה בה תכינו את הטארט טאטן,כדי לצקת את הקרמל לתבנית כשהקרמל חם ונוזלי.התבנית חייבת להיות באותו קוטר של של העוגה.
-
13.
לצקת את הקרמל לתבנית האפייה, לפזר אותו גם כן ע”י הטיית התבנית בזהירות.הקרמל קצת מתקשה – לא לדאוג, מחום התנור הוא יימס שוב ויתפזר בתבנית ויגיע לכל תפוח.למרוח מעל הקרמל את החמאה.לסדר מעל את פרוסות התפוחים בחפיפה – שלא יראו את התחתית.
-
14.
לרדד את הבצק הפריך, בעובי 2 ס”מ,לחתוך בצורת עיגול בקוטר של 24 ס”מ.להניח את עיגול הבצק מעל התפוחים להדק מעט, להצמיד את קצוות הבצק לדפנות התבנית.
-
15.
לחורר עם מזלג את הבצק – שלא יתנפח ויישאר אחיד באפייה.
-
16.
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות – לאפות כ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
טיימר מופעל
-
17.
הרכבת העוגה:10 דקות לפני שהטארט טאטן מוכן, להעביר את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.רצוי שמרכז הצלחת יהיה קצת שקוע, כדי שיוכל “לקלוט” את עודפי הקרמל.
טיימר מופעל
-
18.
2-3 דקות לאחר שהטארט טאטן יצאה מהתנור, להעביר סכין בדופן לוודא, שהדפנות משוחררות.חשוב לא להתמהמה ולעכב את הפיכת העוגהולעשות זאת כשהקרמל חם. שלא ידבק לתחתית התבנית וישתחרר בקלות.
טיימר מופעל
-
19.
להפוך את עוגת הגבינה עליה – בזריזות אבל גם בזהירות. (עוגת הגבינה מעל הטארט טאטן)ומיד להפוך את העוגה, כך שהטארט טאטן יהיה למעלה ועוגת הגבינה תהיה למטה.