מתכון עוגת גבינה טארט טאטן | השף הלבן

עוגת גבינה טארט טאטן

עוגת שכבות המשלבת בין עוגת גבינה וטארט טאטן (טארט תפוחי עץ), מנה אחרונה חגיגית לחג שבועות

מאת: ג'סיקה ישראלי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה טארט טאטן

המרכיבים ל10-12 מנות/תבנית 24:

לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
למלית:
  • 4 ביצים
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת 30% "נפוליאון"
  • 1 קופסה (300 גרם) גבינת כנען
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • גרידת לימון מלימון גדול
לטארט:
  • 2 תפוח עץ סמית, קלופים, מגולענים ופרוסים דק
  • 100 גרם סוכר
  • 15 גרם חמאת "תנובה"
לבצק:
  • 1 כוס קמח (150 גרם)
  • 75 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון מביצה קטנה
  • 1 כפית מים קרים
  • קורט מלח
  • גרידת לימון מחצי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    לטחון את עוגיות הפתי בר לפירורים, להוסיף את החמאה המומסת,לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    לשטח את תערובת הפירורים בתבנית אפייה 24ולהכניס למקפיא כ 15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

  • 04.

    מומלץ להשתמש במטרפה ידנית או מיקסר, במיקסר יש לבצע ערבול קצר - שלא ייכנסו בועות לתערובת וייגרמו לסדקים בעוגה.

  • 05.

    יוצקים על הבסיס.

  • 06.

    מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ואופים 10 דקות,מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה (אל תתפתו ותאפו מעבר לזמן).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    לתת לעוגה להתקרר בתנור, לכסות ולהעביר למקרר לפחות 6 שעות - עדיף לילה שלם לפחות.לאפשר לעוגה להתמצק ולהתייצב.

  • 08.

    הכנת בצק פריך: שמים במעבד מזוןאת החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת אחידה,מוסיפים חלמון אחד וכפית מים קרים ומעבדים,מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים.לערבל את הבצק כמה שפחות ושיישמר המרקם הפירורי.

  • 09.

    אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה.

  • 10.

    הכנת הקרמל:לשים את הסוכר בסיר/מחבת עם תחתית עבה.

  • 11.

    לחמם על אש בינונית, אסור לערבב בכף, זה ייצור גושים בסוכר.על מנת להמיס את הסוכר יש להניע בתנועות סיבוביות את הסיר/מחבת, כך שכל הסוכר יהפוך לקרמל.ברגע שכל הסוכר נמס והופך לצבע ענבר - הקרמל מוכן (בישול עודף יגרום לקרמל להישרף ויעניק לו טעם מר).

  • 12.

    יש להכין מראש את תבנית האפייה בה תכינו את הטארט טאטן,כדי לצקת את הקרמל לתבנית כשהקרמל חם ונוזלי.התבנית חייבת להיות באותו קוטר של של העוגה.

  • 13.

    לצקת את הקרמל לתבנית האפייה, לפזר אותו גם כן ע”י הטיית התבנית בזהירות.הקרמל קצת מתקשה – לא לדאוג, מחום התנור הוא יימס שוב ויתפזר בתבנית ויגיע לכל תפוח.למרוח מעל הקרמל את החמאה.לסדר מעל את פרוסות התפוחים בחפיפה – שלא יראו את התחתית.

  • 14.

    לרדד את הבצק הפריך, בעובי 2 ס”מ,לחתוך בצורת עיגול בקוטר של 24 ס”מ.להניח את עיגול הבצק מעל התפוחים להדק מעט, להצמיד את קצוות הבצק לדפנות התבנית.

  • 15.

    לחורר עם מזלג את הבצק – שלא יתנפח ויישאר אחיד באפייה.

  • 16.

    להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות – לאפות כ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 17.

    הרכבת העוגה:10 דקות לפני שהטארט טאטן מוכן, להעביר את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.רצוי שמרכז הצלחת יהיה קצת שקוע, כדי שיוכל “לקלוט” את עודפי הקרמל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 18.

    2-3 דקות לאחר שהטארט טאטן יצאה מהתנור, להעביר סכין בדופן לוודא, שהדפנות משוחררות.חשוב לא להתמהמה ולעכב את הפיכת העוגהולעשות זאת כשהקרמל חם. שלא ידבק לתחתית התבנית וישתחרר בקלות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 19.

    להפוך את עוגת הגבינה עליה – בזריזות אבל גם בזהירות. (עוגת הגבינה מעל הטארט טאטן)ומיד להפוך את העוגה, כך שהטארט טאטן יהיה למעלה ועוגת הגבינה תהיה למטה.

הכנת? כאן מדרגים
(64)