עוגת בננות גבינה ומייפל – עוגת גבינה כיפית וקיצית | השף הלבן

עוגת בננות גבינה ומייפל

עוגת גבינה כיפית וקיצית עם בננות מתוקות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בננות גבינה ומייפל

המרכיבים ל 6 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 24 סי״מ:

לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מים קרים
לשכבת גבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות מייפל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבלים בפולסים קטנים עד שנוצרת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים את החלמונים והמים ומערבלים שוב.

  • 03.

    מעבירים את התערובת למשטח מקומח ולשים רק עד שמתקבל בצק חלק. לאחר מכן, יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    משטחים את הבצק על בסיס ודפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג, מכסים ושמים במקרר לכ-30 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    את הבצק הקר מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים אפיה חלקית במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. לאחר מכן מצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    בינתיים, שמים בקערת המיקסר את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 07.

    מוסיפים את מחית הבננה, הביצים, המייפל והקורנפלור. טורפים שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  • 08.

    שופכיםאת התערובת על תחתית הבצק הקרה.

  • 09.

    אופים בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת.

  • 10.

    מצננים בתנור כשדלתו פתוחה מעט. מכסים ושומרים במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(129)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.