עוגת בננות בציפוי גנאש שוקולד
מתכון פשוט ומהיר הכנה לעוגת בננות טעימה בציפוי גנאש שוקולד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ליטל ארזי
עיצוב: ליטל ארזי
המרכיבים ל12 מנות/ 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ:
- 3 כוסות קמח תופח
- 2.5 כוסות סוכר
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 200 מ"ל יוגורט ביו תנובה
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 1.5 כוס מחית בננות בשלות
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמנת מתוקה 38% תנובה
- 20 גרם חמאת תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את כל מרכיבי העוגה עד קבלת תערובת אחידה.
-
02.
משמנים ומקמחיםאת תבניות העוגה, שופכיםאת הבלילה פנימה ומיישרים את התערובת לגובה אחיד.
-
03.
אופיםכ-55 דקות על חום של 160 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
מצננים. הכנת הציפוי:
-
05.
בקערה עמוקה, שוברחםאת השוקולד לקוביות.
-
06.
מחממיםאת השמנת עד רתיחה ושופכיםלתוך קערת השוקולד.
-
07.
מחכיםמספר דקות ומערבביםהיטב, עד קבלת תערובת אחידה.
-
08.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד תערובת חלקה ומבריקה.
-
09.
מחכים כ-15 דקות שתערובת השוקולד תתמצק מעטושופכים מעל העוגה.
טיימר מופעל
-
10.
מקשטים בקוקוס טחון.
הכנת? כאן מדרגים