מתכון עוגות שמרים שמנת וצימוקים שיכורים | השף הלבן

עוגות שמרים שמנת וצימוקים שיכורים

מהטובות שיש. בצק שמרים עשיר משמנת חמוצה חמה וחלמונים, מלית חמאה ושמנת וצימוקים ספוגי אלכוהול

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגות שמרים שמנת וצימוקים שיכורים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל2 עוגות מוארכות 10x30 ס"מ 20 מנות:

לבצק:
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 2 כפות חלב "תנובה"
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 4 חלמונים מביצים גדולות
  • ½ כוס (125 מ"ל) מים חמימים (50 מעלות)
למלית ולציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 100 גרם צימוקים בהירים קטנים ("אמריקאים")
  • ½ כוס (125 מ"ל) קלבדוס (ברנדי תפוחים)
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • ⅓ כוס (85 גרם) סוכר
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כפיות סוכר
  • ¼ כפית קינמון טחון לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מודדים חצי כוס שמנת (לא חצי גביע אלא חצי כוס - 125 מ"ל; את מה שנותר בגביע שומרים למלית) ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים חמאה וחלב ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה. מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים עד שהתערובת פושרת.

  • 02.

    מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר וניל, סוכר, מלח ושמרים ומערבבים. יוצקים פנימה את תערובת השמנת הפושרת ומוסיפים חלמונים ומים. לשים בקרס הלישה במשך 8-6 דקות לבצק רך מאוד (כיוון שהבצק רך מאוד, אפשר ללוש אותו גם במיקסר הידני בקרסי הלישה - אלה שנראים כמו סלילים). משמנים קערה גדולה ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר למשך לילה.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    מרפדים מסננת בשכבה כפולה של נייר סופג ומניחים בקערה קטנה. מרוקנים את גביעי השמנת (הגביע השלם של המלית והשארית מהגביע של הבצק) לתוך המסננת המרופדת, מכסים בשכבה כפולה של נייר סופג ומניחים על הנייר צלחת קטנה ומשקולת (קופסת שימורים או חפץ כבד אחר). מכניסים למקרר למשך הלילה. שמים את הצימוקים בקערה, יוצקים עליהם את הקלבדוס, מערבבים ומכסים. מניחים להשריה למשך הלילה.

  • 04.

    ביום המחרת מכינים את המלית. מערבלים את החמאה עם סוכר הווניל ועם הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלור ושלושה־רבעים מהביצה הטרופה (שומרים את השארית לזיגוג) ומערבלים עד שהביצה נבלעת בתערובת. מוסיפים את השמנת בהדרגה, ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 05.

    משמנים בחמאה 2 תבניות מוארכות עמוקות 10x30 ס"מ, וזורים מעט סוכר על תחתיתן ועל דופנותיהן. מוציאים את הבצק מהמקרר והופכים אותו על משטח עבודה מקומח. לשים כדי להחזיר את הבצק למידתו המקורית. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק שמידותיו 40x50 ס"מ. מורחים על כל עלה חצי מכמות המלית - משאירים שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ מסביב - ומפזרים על המלית חצי מכמות הצימוקים. חוצים כל עלה לרוחבו, ומגלגלים כל חצי עלה לגלילה הדוקה מהחתך לעבר השוליים הנקיים. צובטים את קצות הגלילה כדי לסגור אותם. קולעים כל שתי גלילות יחד, ומניחים בתבנית. מכסים ומשהים לתפיחה עד שהגלילות כמעט מכפילות את נפחן.

  • 06.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתכנית טורבו). מערבבים את 2 כפיות הסוכר עם הקינמון. טורפים את שארית הביצה עם כפית מים ומזגגים בתערובת את חלקן העליון של העוגות. זורים מעט סוכר קינמון על העוגות. מניחים את 2 התבניות על תבנית שטוחה גדולה ואופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מסובבים את התבניות סיבוב של 180 מעלות - הצד שפנה קודם למרכז התבנית השטוחה יפנה עכשיו לעבר השוליים (להבטיח השחמה אחידה) - ואופים במשך 10-7 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לגמרי לפני שמחלצים אותן מהתבניות.  

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(107)