עוגות אגוזים בדבש
טארטלטים קטנים של אגוזים בדבש – פריכים ומתוקים בדיוק במידה. ניתן להחליף את אגוזי המלך והפיסטוקים באגוזים אחרים
המרכיבים ל24 יחידות:
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח עוגיות (או קמח לבן רגיל)
- ½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 110 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה גדולה טרופה
- ½-1 כף מים קרים
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות דבש נוזלי
- 25 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 ביצה גדולה
- ¼ כפית זנגביל טחון (לא הכרחי)
- 300 גרם אגוזי מלך קצוצים לחתיכות בגודל בינוני
- 60 גרם פיסטוקים קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים קמח, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה למכל של מעבד המזון. לוחצים 3-2 פעמים על כפתור הפולסים כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה ואת המים וממשיכים לעבד לבצק אחיד שמתאסף לגוש אחד מסביב ללהבים (אפשר להכין את הבצק במיקסר - משתמשים בקרס הגיטרה. מערבלים את החמאה עם תערובת הקמח במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית. ממשיכים לערבל עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים ביצה ומים וממשיכים כמוסבר). מהדקים את הבצק לכדור חלק ומשטחים לדסקית.
-
02.
מכינים 2 תבניות שקעים רדודות (קוטר שקע 8 ס"מ. תבניות "מאפין־טופס") או 2 תבניות שקעים סטנדרטיות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מרפדים את השקעים בעיגולי הבצק (אם יש צורך אוספים את שאריות הבצק, לשים ומרדדים שוב). מחוררים את התחתית של כל קלתית פעמיים בשיני מזלג.
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני בתכנית חום עליון־תחתון (180 מעלות, לאפיית בתבנית אחת) או לחום קצת נמוך מבינוני בתכנית טורבו (170 מעלות, לאפיית 2 תבניות יחד). בקערה קטנה טורפים יחד סוכר, דבש וחמאה מומסת. מוסיפים ביצה וזנגביל וטורפים היטב.
-
04.
מחלקים את אגוזי המלך בין הקלתיות. מחלקים את הפיסטוקים בין הקלתיות - מפזרים אותם במרכז. יוצקים כחצי כפית מתערובת הדבש על האגוזים שבכל קלתית. אופים במשך 10 דקות (תבנית אחת במרכז התנור אם אופים בתכנית חום עליון־תחתון; תבנית במדף השני ותבנית במדף הרביעי אם אופים בתכנית טורבו). מסובבים את התבנית 180 מעלות (מחליפים מקומות אם אופים 2 תבניות יחד) ואופים במשך 7-4 דקות נוספות. בשלב זה משגיחים מקרוב על הטארטלטים כדי להבטיח שלא ישחימו יתר על המידה. מצננים בתבנית. מאחסנים בקופסאות סגורות היטב.
טיימר מופעל