סופלה שוקולד עם רוטב תותים
סופלה שוקולד נמס בתוספת רוטב תותים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 4 חלמונים
- 1 ביצה
- 40 גרם סוכר
- קורט מלח
- 150 גרם שוקולד מריר
- 60 גרם שמן קנולה, ניתן להשתמש באפיון בטעם חמאה
- 40 גרם מיץ תפוזים סחוט טבעי
- 2 כפות קמח רגיל או קמח מצה בפסח או קמח ללא גלוטן
- 300 גרם תותים ולמי שרוצה גרסה ״ שמנה ״ ניתן להוסיף שמנת להקצפה חלבית או פרווה
לרוטב:
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את החלמונים, הביצה, הסוכר והמלח לקצף תפוח ואוורירי.
-
02.
את השוקולד ממיסים בכוס במיקרוגל ומוסיפים מיץ תפוזים ושמן.
-
03.
מוסיפים את תערובת השוקולד המומס אל קצף הביצים תוך כדי הקצפה. מוסיפים 2 כפות מהקמח, ומעבירים לתבניות אישיות.
-
04.
אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
לרוטב: טוחנים את התתים במעבד מזון או בכותש קרח. ניתן להקציף עם שמנת פרווה או חלבית. מגישים את העוגות חמות עם רוטב תותים מעל בנדיבות ורצוי מקורר.
הכנת? כאן מדרגים