מתכון סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון | השף הלבן

סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

המרכיבים ל 6-8:

  • 60 גרם חמאה +30 גרם חמאה רכה מעט
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1 כוס חלב
  • מקל וניל חרוץ לאורכו
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כוס סוכר+ 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים מופרדות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-190 מעלות.

  • 02.

    מחממים קלות את החלב כשבתוכו מקל הוניל.

  • 03.

    בסיר נפרד ממיסים 60 גרם חמאה, מחממים מעט ומוסיפים את הקמח.

  • 04.

    מערבבים כל הזמן מעל להבה בינונית עד לקבלת צבע חום בהיר מאוד.

  • 05.

    מוסיפים את החלב החם ומקל הוניל אל הקמח, ומחממים תוך ערבוב כל הזמן. מבשלים 3 דקות עד לחיבור ודרגת סמיכות בינונית.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 06.

    מוסיפים כף מ-1/2 כוס הסוכר ואת הקינמון.

  • 07.

    מערבבים היטב ומצננים.

  • 08.

    מוציאים את מקל הוניל מן החלב, חורצים אותו לאורכו ומוציאים את התוכן (גרעיני הוניל) בעזרת קצה סכין. מוסיפים את גרעיני הוניל אל הפודינג.

  • 09.

    בעזרת מברשת מורחים היטב את שארית החמאה בתוך כלים אישיים עבים לאפיה ("קוקוטים") ומפזרים סוכר על החמאה בדרך הבאה: מוסיפים כף של סוכר לתוך כלי האפיה, מסובבים את הקוקוט לפיזור הסוכר על פני החמאה שעל הדפנות.את שארית הסוכר מעבירים לקוקוט הבא.

  • 10.

    לאחר שהפודינג הצטנן, טורפים במיקסר את החלבונים. כשמתחיל להתקשות מוסיפים את שארית 1/2 כוס הסוכר וטורפים לקצף קשה.

  • 11.

    מערבבים את החלמונים אל תערובת הפודינג ומעבירים לקערה די גדולה.

  • 12.

    בעזרת כף רחבה "מקפלים" את הקצף לאט ובשלבים לתוך הפודינג .

  • 13.

    ממלאים בעזרת כף מרק את הקוקוטים עד לגובה 1/2 ס"מ תחת השפה העליונה של הקוקוט.

  • 14.

    בעזרת האצבע עוברים על שולי הפודינג העליונים צמוד לקוקוט ובכך "משחררים" את הסופלה שיוכל לעלות בתנור (יוצרים מאין "תעלה" דקיקה עם קצה האצבע-ניתן לעשות פעולה זו גם בעזרת הקצה הצר של כף מרק).

  • 15.

    מעבירים לתנור –חשוב להניח בתחתית התנור-למשך 12-15 דקות-לפי עוצמת התנור.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 16.

    הפודינג יעלה ויקבל צבע חום למעלה ובתוכו הפודינג ישאר חם ורך.

  • 17.

    מצננים מעט , מעטרים באבקת סוכר מעל ומגישים מיד בליווי כפית . *את המנה העדינה הזו מגישים מיד לאחר הכנתה. כדאי לדעת שהחל משלב הקצפת הביצים, אין אפשרות להכין את הסופלה לפני מועד ההגשה משום שהקצף יאבד מנפחו.

הכנת? כאן מדרגים
(616)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.