סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון
סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון
המרכיבים ל6-8:
- 60 גרם חמאה +30 גרם חמאה רכה מעט
- 1/4 כוס קמח לבן
- 1 כוס חלב
- מקל וניל חרוץ לאורכו
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס סוכר+ 2 כפות סוכר
- 4 ביצים מופרדות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-190 מעלות.
-
02.
מחממים קלות את החלב כשבתוכו מקל הוניל.
-
03.
בסיר נפרד ממיסים 60 גרם חמאה, מחממים מעט ומוסיפים את הקמח.
-
04.
מערבבים כל הזמן מעל להבה בינונית עד לקבלת צבע חום בהיר מאוד.
-
05.
מוסיפים את החלב החם ומקל הוניל אל הקמח, ומחממים תוך ערבוב כל הזמן. מבשלים 3 דקות עד לחיבור ודרגת סמיכות בינונית.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים כף מ-1/2 כוס הסוכר ואת הקינמון.
-
07.
מערבבים היטב ומצננים.
-
08.
מוציאים את מקל הוניל מן החלב, חורצים אותו לאורכו ומוציאים את התוכן (גרעיני הוניל) בעזרת קצה סכין. מוסיפים את גרעיני הוניל אל הפודינג.
-
09.
בעזרת מברשת מורחים היטב את שארית החמאה בתוך כלים אישיים עבים לאפיה ("קוקוטים") ומפזרים סוכר על החמאה בדרך הבאה: מוסיפים כף של סוכר לתוך כלי האפיה, מסובבים את הקוקוט לפיזור הסוכר על פני החמאה שעל הדפנות.את שארית הסוכר מעבירים לקוקוט הבא.
-
10.
לאחר שהפודינג הצטנן, טורפים במיקסר את החלבונים. כשמתחיל להתקשות מוסיפים את שארית 1/2 כוס הסוכר וטורפים לקצף קשה.
-
11.
מערבבים את החלמונים אל תערובת הפודינג ומעבירים לקערה די גדולה.
-
12.
בעזרת כף רחבה "מקפלים" את הקצף לאט ובשלבים לתוך הפודינג .
-
13.
ממלאים בעזרת כף מרק את הקוקוטים עד לגובה 1/2 ס"מ תחת השפה העליונה של הקוקוט.
-
14.
בעזרת האצבע עוברים על שולי הפודינג העליונים צמוד לקוקוט ובכך "משחררים" את הסופלה שיוכל לעלות בתנור (יוצרים מאין "תעלה" דקיקה עם קצה האצבע-ניתן לעשות פעולה זו גם בעזרת הקצה הצר של כף מרק).
-
15.
מעבירים לתנור –חשוב להניח בתחתית התנור-למשך 12-15 דקות-לפי עוצמת התנור.
טיימר מופעל
-
16.
הפודינג יעלה ויקבל צבע חום למעלה ובתוכו הפודינג ישאר חם ורך.
-
17.
מצננים מעט , מעטרים באבקת סוכר מעל ומגישים מיד בליווי כפית . *את המנה העדינה הזו מגישים מיד לאחר הכנתה. כדאי לדעת שהחל משלב הקצפת הביצים, אין אפשרות להכין את הסופלה לפני מועד ההגשה משום שהקצף יאבד מנפחו.