מתכון סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון | השף הלבן

סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופלה פודינג בטעם וניל וקינמון

המרכיבים ל6-8:

  • 60 גרם חמאה +30 גרם חמאה רכה מעט
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1 כוס חלב
  • מקל וניל חרוץ לאורכו
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כוס סוכר+ 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים מופרדות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-190 מעלות.

  • 02.

    מחממים קלות את החלב כשבתוכו מקל הוניל.

  • 03.

    בסיר נפרד ממיסים 60 גרם חמאה, מחממים מעט ומוסיפים את הקמח.

  • 04.

    מערבבים כל הזמן מעל להבה בינונית עד לקבלת צבע חום בהיר מאוד.

  • 05.

    מוסיפים את החלב החם ומקל הוניל אל הקמח, ומחממים תוך ערבוב כל הזמן. מבשלים 3 דקות עד לחיבור ודרגת סמיכות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מוסיפים כף מ-1/2 כוס הסוכר ואת הקינמון.

  • 07.

    מערבבים היטב ומצננים.

  • 08.

    מוציאים את מקל הוניל מן החלב, חורצים אותו לאורכו ומוציאים את התוכן (גרעיני הוניל) בעזרת קצה סכין. מוסיפים את גרעיני הוניל אל הפודינג.

  • 09.

    בעזרת מברשת מורחים היטב את שארית החמאה בתוך כלים אישיים עבים לאפיה ("קוקוטים") ומפזרים סוכר על החמאה בדרך הבאה: מוסיפים כף של סוכר לתוך כלי האפיה, מסובבים את הקוקוט לפיזור הסוכר על פני החמאה שעל הדפנות.את שארית הסוכר מעבירים לקוקוט הבא.

  • 10.

    לאחר שהפודינג הצטנן, טורפים במיקסר את החלבונים. כשמתחיל להתקשות מוסיפים את שארית 1/2 כוס הסוכר וטורפים לקצף קשה.

  • 11.

    מערבבים את החלמונים אל תערובת הפודינג ומעבירים לקערה די גדולה.

  • 12.

    בעזרת כף רחבה "מקפלים" את הקצף לאט ובשלבים לתוך הפודינג .

  • 13.

    ממלאים בעזרת כף מרק את הקוקוטים עד לגובה 1/2 ס"מ תחת השפה העליונה של הקוקוט.

  • 14.

    בעזרת האצבע עוברים על שולי הפודינג העליונים צמוד לקוקוט ובכך "משחררים" את הסופלה שיוכל לעלות בתנור (יוצרים מאין "תעלה" דקיקה עם קצה האצבע-ניתן לעשות פעולה זו גם בעזרת הקצה הצר של כף מרק).

  • 15.

    מעבירים לתנור –חשוב להניח בתחתית התנור-למשך 12-15 דקות-לפי עוצמת התנור.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 16.

    הפודינג יעלה ויקבל צבע חום למעלה ובתוכו הפודינג ישאר חם ורך.

  • 17.

    מצננים מעט , מעטרים באבקת סוכר מעל ומגישים מיד בליווי כפית . *את המנה העדינה הזו מגישים מיד לאחר הכנתה. כדאי לדעת שהחל משלב הקצפת הביצים, אין אפשרות להכין את הסופלה לפני מועד ההגשה משום שהקצף יאבד מנפחו.

הכנת? כאן מדרגים
(616)