מתכון טורט אגוזים ושוקולד | השף הלבן

טורט אגוזים ושוקולד

עוגת טורט קלילה בגרסת פרווה, מומלץ להגשה עם רוטב תפוזים, המשדרג את המנה לפינוק יוקרתי

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טורט אגוזים ושוקולד

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית עגולהבקוטר 24 ס"מ:

  • 150 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים
  • 150 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ דק
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) שמים במיכל מעבד מזון את האגוזים, השוקולד, הקמח, קליפת הלימון והתפוז, וטוחנים לאבקה,

  • 02.

    שמים בקערת המערבל את החלמונים עם רבע כוס מהסוכר ומקציפים לכדי קציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את תערובת השוקולד במהירות נמוכה (התערובת תהיה מעט כבדה).

  • 03.

    בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (רבע כוס) ומקציפים לקצף יציב וגמיש.

  • 04.

    מקפלים כמחצית מכמות הקצף אל תערובת האגוזים, כאשר הוא כמעט נבלע בתוכה, מקפלים בעדינות את יתרת הקצף,

  • 05.

    יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, אופים למשך 35-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי, מוציאים ומצננים על רשת.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(220)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.