טורט אגוזים ושוקולד
עוגת טורט קלילה בגרסת פרווה, מומלץ להגשה עם רוטב תפוזים, המשדרג את המנה לפינוק יוקרתי

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית עגולהבקוטר 24 ס"מ:
- 150 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים
- 150 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ דק
- 1 כף קמח
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) שמים במיכל מעבד מזון את האגוזים, השוקולד, הקמח, קליפת הלימון והתפוז, וטוחנים לאבקה,
-
02.
שמים בקערת המערבל את החלמונים עם רבע כוס מהסוכר ומקציפים לכדי קציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את תערובת השוקולד במהירות נמוכה (התערובת תהיה מעט כבדה).
-
03.
בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (רבע כוס) ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
-
04.
מקפלים כמחצית מכמות הקצף אל תערובת האגוזים, כאשר הוא כמעט נבלע בתוכה, מקפלים בעדינות את יתרת הקצף,
-
05.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, אופים למשך 35-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי, מוציאים ומצננים על רשת.
טיימר מופעל