טורטה דלה נונה | השף הלבן

טורטה דלה נונה

קינוח איטלקי שמורכב מבצק פריך, קרם וניל לימוני וציפוי צנוברים שיוצרים ביחד שילוב טעמים מושלם. המתכון שיכניס את איטליה ישירות למטבח שלכם

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורטה דלה נונה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 יחידות:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
למילוי: 
  • 500 מ"ל חלב תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • חצי כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או תכולת מקל וניל
  • 20 גרם חמאה רכה
  • להברשה: חלבון ביצה
  • לעיטור: צנוברים
גודל תבנית: תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עמוק מחממים חלב, שמנת, סוכר, וניל ולימון ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה

  • 02.

    טורפים יחד בקערה את הביצים עם הקמח

  • 03.

    בעזרת מצקת מעבירים חלק מתכולת הסיר אל הקערה תוך כדי ערבוב תמידי

  • 04.

    חוזרים על הפעולה ולאחר מכן מעבירים את כל תכולת הקערה אל הסיר, מחזירים אל האש ובוחשים עד לקרם סמיך

  • 05.

    מסירים מהאש ומצננים בטמפ' החדר

  • 06.

    טורפים את החמאה אל המסה ומצננים

  • 07.

    פורסים את הבצק ומניחים את מחציתו בתבנית פאי נשלפת בקוטר 24

  • 08.

    מצמידים היטב לקצוות התבנית וחותכים את השארית

  • 09.

    ממלאים את המלית בתבנית ומשאירים רווח של 3 ס"מ בין קצה התבנית למלית

  • 10.

    מחוררים בעזרת קיסם את חלקו השני של הבצק ומניחים בעדינות על המלית, חותכים סביב התבנית את שארית הבצק

  • 11.

    מברישים בחלבון ומפזרים צנוברים

  • 12.

    אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל

  • 14.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)