טארט תפוחים עם קרם שקדים – מתכון לטארט תפוחים | השף הלבן

טארט תפוחים עם קרם שקדים

נטלי לוין משתפת אותנו במתכון לטארט תפוחים חגיגי בליווי מתקתק של קרם שקדים

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט תפוחים עם קרם שקדים – מתכון לטארט תפוחים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ 6 מנות:

לבצק פריך:
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (לפי הצורך)
לקרם שקדים וקינמון:
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף קמח
לתפוחים:
  • 2-3 תפוחי עץ מסוג גראנד סמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2-3 כפות סוכר חום דמררה
לקישוט והגשה:
  • 2 כפות ריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה ופירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. במידה והבצק נשאר פירורי מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לעבד.

  • 03.

    על גבי משטח מקומח, מאחדים את גושי הבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ ומרפדים תבנית פאי מתפרקת משומנת קלות. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהדפנות יישארו גבוהות ולא יצנחו במהלך האפייה.

  • 05.

    דוקרים את בסיס הטארט במזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1 שעה.

  • 06.

    קרם שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד שקדים, חמאה וסוכר לתערובת אחידה ופירורית.

  • 07.

    מוסיפים ביצה, קינמון וקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה מאוד.

  • 08.

    תפוחים: קולפים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לפרוסות דקיקות. שמים בקערה עם מיץ לימון ושומרים בצד עד הרכבת הטארט.

  • 09.

    הרכבת הטארט ואפייה: מחממים תנור ל-160 מעלות. 

  • 10.

    מורחים על הקלתית הקפואה את הקרם שקדים בשכבה אחידה ודקה. מסדרים מניפה של פרוסות תפוחי עץ בצפיפות.

  • 11.

    מפזרים סוכר דמררה על גבי התפוחים ואופים את הטארט במשך כ-30-40 דקות או עד שהקלתית מזהיבה, התפוחים מתרככים והקרם מתייצב. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 12.

    מברישים את התפוחים בתערובת ריבת המשמש ומפזרים אבקת סוכר על הדפנות.

  • 13.

    מגישים את הטארט בטמפרטורת החדר או מחממים קלות.

הכנת? כאן מדרגים
(319)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.