מתכון טארט לימון ושמנת | השף הלבן

טארט לימון ושמנת

טארט לימון מעודן. מתכון של בני סיידא

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט לימון ושמנת

המרכיבים ל12 / תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 1/4 2 כוסות קמח
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת אורגינל 15%
למלית
  • 4 חלמונים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • מיץ מ- 2 לימונים גדולים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 כפות קמח
לציפוי מרנג:
  • 4 חלבונים
  • 1/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ושמנתומעבדים לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעה.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתבנית ולדפנות, מסירים בצק עודף ומקררים חצי שעה. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות), מכסים את הבצק שבתבנית בנייר אלומיניום מפזרים על הנייר שעועית יבשה ואופים 15 דקות. מסירים את נייר האלומיניום והשעועית ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים שמנת לקצפת, מיץ לימון, קליפת לימון וקמח וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות, מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 04.

    מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת, מזליפים על המלית, מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 5 דקות. מצננים ומקררים עד להגשה. באותו אופן אפשר להכין טארטים אישיים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(71)