מתכון טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת | השף הלבן

טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת

טארט מושלם וגבינתי שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת

המרכיבים למנות 12/תבנית טארט 26:

לבצק:
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
למלית:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 מיכל גבינת נפוליאון 16% תנובה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידה מחצי לימון
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 3-4 מקופלות שוקולד שבורות גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

  • 02.

    לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו על גבי תבנית הטארט המשומנת (אין צורך לרדד, משטחים אותו עם הידיים ומצמידים היטב גם לדפנות). מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עם מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.

  • 05.

    אופים את הבצק כ-15 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    יוצקים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי ואפים כ-40 דקות לערך עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מצננים היטב ומקשטים בשברי המקופלת.

הכנת? כאן מדרגים
(47)