עוגת גבינה שוקולדית
עוגת גבינה קרמית היא אהבת חיי, בתוספת שוקולד היא בכלל הופכת למלכת המטבח. אז בסמוך לחזרה ללימודים קבלו עוגת גבינה נהדרת לתת לילדים לקופסת האוכל וכמובן גם למבוגרים ליד הקפה.
המרכיבים ל12 מנות:
- 250 גרם פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1.5 ק״ג גבינה לבנה של תנובה (3 חבילות של 1/2 קילו)
- 6 ביצים בגודל L
- 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
- 80 גרם אבקת פודינג וניל
- 70 גרם קורנפלור (חצי כוס)
- 100 גרם שוקולד לבן מומס עם 50 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 100 גרם שוקולד חלב מומס עם 50 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 400 גרם שמנת חמוצה 27%
- 100 גרם אבקת סוכר
- טבלת שוקולד חלב ולבן לגירוד מעל
הוראות הכנה:
-
01.
נטחן את העוגיות לפירורים דקים, נערבב היטב עם החמאה ונשטח בתבנית. נעביר להקפאה של רבע שעה.
-
02.
בקערה גדולה נערבב את כל חומרי העוגה לתערובת אחידה וחלקה.
-
03.
נחלק את מסת העוגה ל2 קערות ונוסיף לכל אחת מהן את תערובת השוקולד.
-
04.
נעביר לתבנית אלומיניום בינונית משומנת היטב, נמזוג תחילה את התערובת הלבנה ומעליה את השוקולדים ברווחים כך שניצור דוגמת שיש או כתמים.
-
05.
במדף הראשון מלמטה בתנור נניח תבנית תנור עם מים ליצירת סביבה עם אדים.
-
06.
נכניס את העוגה על המדף המרכזי בתנור ונאפה ב140 מעלות חום עליון תחתון כשעה וחצי עד שהעוגה מעט זהובה (לפעמים היא תישאר לבנה) בצדדים ורוטטת במרכז.
-
07.
נוציא מהתנור ונקרר כשעה.
-
08.
נערבב את חומרי הציפוי, נמרח בעדינות על העוגה ונחזיר לאפייה של חמש דקות ב180 מעלות.
-
09.
נקרר את העוגה לפחות שש שעות במקרר (מומלץ לילה), נקשט בגילופי שוקולד לבן וחלב.
-
10.
ניתן להכין את העוגה בתבנית שקעים, נניח עטרת נייר ובתוכה כף פירורי עוגיות עם חמאה, נשטח היבט ונמזוג מעל את שתי תערובות העוגה כמו בעוגת שיש.
-
11.
נאפה כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל140 מעלות חום עליון תחתון.
טיימר מופעל