מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שוקולד מריר
עוגת גבינה ושוקולד שאופים בתנור וב"אמבטיית" אדים. שווה ללמוד!
המרכיבים לתבנית 30X28 ס"מ 12 מנות:
- 1 חבילת ביסקוויטים מרוסקים
- 3-4 כפות קקאו או שוקולית
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת, פושרת
- 300 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
- 750 גרם גבינת שמנת תנובה 30 אחוז שומן, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת חמוצה תנובה (200 מ"ל)
- 1/4 כוס שמנת מתוקה תנובה
- אבקת קקאו, לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס:
-
02.
מחממים את התנור ל-150 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקקאו, לתערובת פירורים דקה. יוצקים את החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית מלבנית 26 ס"מ אורך, ומהדקים בידיים שכבה דקה של פירורים לדפנות, עד 2/3 מגובה הדפנות.
-
04.
מעבירים את שאר הפירורים לתבנית, ומהדקים היטב לבסיס. מניחים בינתיים את התבנית במקרר עד שהתערובת תתייצב. המלית:
-
05.
ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
06.
בקערת מערבל מקציפים את הגבינה לתערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, המלח והסוכר, ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
-
07.
בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים פנימה ומקציפים עד שהתערובת חלקה. ההרכבה:
-
08.
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום עבה, ומהדקים היטב לדפנות. יוצקים את המלית לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר. בזהירות רבה יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה עד לגובה מחצית מתבנית העוגה (יוצקים בזרם דק כדי שהמים לא יחדרו לתוך נייר האלומיניום).
-
09.
אופים כ-70 דקות ומכניסים למקרר.
טיימר מופעל
-
10.
בוזקים אבקת קקאו מעל ומגישים קר.