עוגת גבינה קרה כשרה לפסח עשירה בקצפת ושוקולד | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קרה כשרה לפסח

עוגה לפסח

מאת: אביבה קסלר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קרה כשרה לפסח

המרכיבים ל8 מנות/ תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • 200 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס מים קרים
  • 5 כפיות ג'לטין
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב
  • 150 גרם שוקולד מריר מומס
  • 150 גרם שוקולד לבן מומס
  • 11/2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת
  • לקישוט 100 גרם שוקולד חלב מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיס:

  • 02.

    במעבד מזון מערבבים עוגיות וחמאה עד לתערובת פירורית.

  • 03.

    משטחים התערובת בתבנית 26 של פאי. מקררים במקפיא כ10 דקות. לתערובת הגבינה:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    שופכים מים וג'לטין לכלי מחכים דקה, מכניסים למיקרוגל ל-20-40 שניות עד שהג'לטין נמס. מקררים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מערבבים במיקסר גבינה, סוכר, חלב, מוסיפים ג'לטין קר ומחלקים ל 2 קערות.

  • 06.

    מוסיפים לקערה ראשונה שוקולד מריר מומס, לקערה שנייה שוקולד לבן מומס.

  • 07.

    מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים חצי לשוקולד השחור, חצי לשוקולד הלבן.

  • 08.

    את תערובת השוקולד המריר שופכים על הבסיס של העוגה ומקררים בפריזר 10 דקות עד שיתקשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    בזהירות שופכים מעל את התערובת הלבנה.

  • 10.

    מכסים ומכניסים למקרר עד למחרת.

  • 11.

    מקשטיםעם שוקולד מגורר, ניתן לאבק מעט עם קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(73)