מתכון לעוגת גבינה קרה כשרה לפסח
עוגה לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
- 200 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס מים קרים
- 5 כפיות ג'לטין
- 500 גרם גבינה לבנה
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 150 גרם שוקולד מריר מומס
- 150 גרם שוקולד לבן מומס
- 11/2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת
- לקישוט 100 גרם שוקולד חלב מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
בסיס:
-
02.
במעבד מזון מערבבים עוגיות וחמאה עד לתערובת פירורית.
-
03.
משטחים התערובת בתבנית 26 של פאי. מקררים במקפיא כ10 דקות. לתערובת הגבינה:
טיימר מופעל
-
04.
שופכים מים וג'לטין לכלי מחכים דקה, מכניסים למיקרוגל ל-20-40 שניות עד שהג'לטין נמס. מקררים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים במיקסר גבינה, סוכר, חלב, מוסיפים ג'לטין קר ומחלקים ל 2 קערות.
-
06.
מוסיפים לקערה ראשונה שוקולד מריר מומס, לקערה שנייה שוקולד לבן מומס.
-
07.
מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים חצי לשוקולד השחור, חצי לשוקולד הלבן.
-
08.
את תערובת השוקולד המריר שופכים על הבסיס של העוגה ומקררים בפריזר 10 דקות עד שיתקשה.
טיימר מופעל
-
09.
בזהירות שופכים מעל את התערובת הלבנה.
-
10.
מכסים ומכניסים למקרר עד למחרת.
-
11.
מקשטיםעם שוקולד מגורר, ניתן לאבק מעט עם קקאו.
הכנת? כאן מדרגים