מתכון לעוגת גבינה קלה | השף הלבן

עוגת גבינה קלה

כמה פשוט – ככה טעים: מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ציפוי קרם וניל שתכינו בפחות מחצי שעה של עבודה.

מאת: שולמית אטד יקונין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה קלה

המרכיבים ל10-12 מנות:

  • 7 ביצים
  • 3 גביעים גבינה 9% (סך בכל 750 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את הביצים ומכינים 2 תערובות:

  • 02.

    תערובת ראשונה: מקציפים במערבל את החלבונים, מוסיפים בהדרגה הסוכר ואת הסוכר וניל לקצף חזק ויציב.

  • 03.

    תערובת שניה: מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים והשמנתהחמוצה, ומוסיפים את הגבינה תוך הערבוב. מוסיפיםבהדרגה את הקורנפלור ואת האינסטנטפודינג וניל.

  • 04.

    בתום הכנת התערובת השניה, מכניסים אותה לתערובת הראשונה בתנועות קיפול, ויוצרים תערובת אחידה.

  • 05.

    משמניםתבנית ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך50 דקות. מכבים אתהתנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך 20 דקות נוספות עם דלת תנור פתוחה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    להכנת הקרם: מקציפים במערבל את חומרי הקרם: שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. שומריםבמקרר.

  • 07.

    כשהעוגה מצטננת, מורחים עליה את הקרם.

הכנת? כאן מדרגים
(47)