עוגת גבינה קלאסית מתכון מנצח
עוגת גבינה קרה על בסיס קרם וניל עם ציפוי וניל

המרכיבים ל 10 מנות:
- 2 גבינה לבנה- 500 גרם
- 1 גביע שמנת רגילה (שמנת של פעם)
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 סוכר וניל
- 5 ביצים
- כוס סוכר
- שמנת מתוקה
- כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים 2 גבינה לבנה יחד עם גביע שמנת. מוסיפים חצי שקית אינסטנט פודינג (את החצי השני שומרים לקרם), 3 כפות קורנפלור,1 סוכר וניל.
-
02.
מפרידים חלמונים וחלבונים ומוסיפים את החלמונים לתערובת.
-
03.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר.
-
04.
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת ומערבבים בעדינות. מכניסים לתנור ל-10 דקות על חום גבוה של 180 מעלות, ולאחר 10 דקות מורידים את החום ואופים 40 דקות על חום נמוך. סה"כ 50 דקות בתנור.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר מכן מכינים קרם מקציפים שמנת מתוקה עם חצי שקית אינסטנט פודינג וכוס חלב. מחכים שהעוגה תתקרר מורחים את הקרם, אפשר להוסיף גם תותים.