עוגת גבינה קדאיף
שילוב נהדר בין הרכות המתוקה של עוגת גבינה והפריכות הקראנצ'ית של אטריות קדאיף, מנה נהדרת לאירוח חגיגי בחג שבועות ובכלל
המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 3 חבילות גבינה לבנה 5% מעודנת
- 2 כפות קמח רגיל
- מעט תמצית וניל
- 100 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם אטריות קדאיף
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- 200 גרם סוכר
- 3-4 כפות מים
- אגוזי לוז זהובים וקלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת המתוקה ומניחים בצד. מערבלים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת תערובת נוקשה. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינות, תמצית הוניל והקמח וממשיכים לערבל עד קבלת מרקם אחיד.
-
02.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
-
03.
יוצקים חמאה מומסת על אטריות הקדאיף.
-
04.
משטחים חצי מכמות הבצק בתבנית קוטר
-
05.
מוסיפים את המלית גבינה, מעל משטחים את חצי הכמות שנשארה של אטריות. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים, מכינים את הסירופ, שמים את המרכיבים בסיר על להבה בינונית, מבשלים עד שהסירופ מסמיך.
-
07.
הכנת הפרלין: מחממים במחבת את הסוכר והמים עד קבלת אחידות זהובה, מכניסים את האגוזים לדקה. שופכים את התערובת על מגש מתכת משומן בשמן חמניות. משטחים ומצננים 25 דקות. מכניסים למערבל וטוחנים קלות לחתיכות קטנות.
טיימר מופעל
-
08.
הרכבת העוגה: מזגגים את העוגה בעזרת הסירופ- מזליפים אותו בשתי וערב על העוגה ( יש להיזהר לא להציף אותה בסירופ). אחר כך מוסיפים מעל את הפרלין הטחון.
-
09.
מגישים את העוגה חמה.