עוגת גבינה פירורים שמומלץ להקפיא לפני ההגשה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה פירורים שמומלץ להקפיא לפני ההגשה

עוגת גבינה פירורים

מאת: שירן סבג
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה פירורים שמומלץ להקפיא לפני ההגשה

המרכיבים ל15 מנותתבנית מלבנית:

לתחתית ולפירורים:
  • 350 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד (כמו אוריאו)
  • 80 גרם חמאה, מומסת
למלית הגבינה:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 0.75 כוס (150 גרם) סוכר
  • 0.5 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן עדיף נפוליאון (מיכל של 225 מ"ל+כף גדושה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: אופן ההכנה הכנת התחתית:

  • 02.

    מפוררים כ-250 גרם עוגיות לפירורים דקים יחסית, במעבד מזון, במערוך או פשוט בעזרת הידיים (שומרים בצד 8-10 עוגיות כפולות).

  • 03.

    מערבבים את הפירורים בחמאה מומסת ומהדקים כשכבה אחידה, בתחתית התבנית. הכנת מלית הגבינה:

  • 04.

    במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 05.

    מקפלים פנימה את הגבינות. מרכיבים ומצננים:

  • 06.

    כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.

  • 07.

    יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית ומחליקים.

  • 08.

    מפוררים את העוגיות הנותרות ומפזרים מעל העוגה.

  • 09.

    מעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות.

  • 10.

    לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר.

  • 11.

    פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(78)