מתכון לעוגת גבינה פירורים שמומלץ להקפיא לפני ההגשה
עוגת גבינה פירורים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 מנותתבנית מלבנית:
לתחתית ולפירורים:
- 350 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד (כמו אוריאו)
- 80 גרם חמאה, מומסת
למלית הגבינה:
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 0.75 כוס (150 גרם) סוכר
- 0.5 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן עדיף נפוליאון (מיכל של 225 מ"ל+כף גדושה)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: אופן ההכנה הכנת התחתית:
-
02.
מפוררים כ-250 גרם עוגיות לפירורים דקים יחסית, במעבד מזון, במערוך או פשוט בעזרת הידיים (שומרים בצד 8-10 עוגיות כפולות).
-
03.
מערבבים את הפירורים בחמאה מומסת ומהדקים כשכבה אחידה, בתחתית התבנית. הכנת מלית הגבינה:
-
04.
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
-
05.
מקפלים פנימה את הגבינות. מרכיבים ומצננים:
-
06.
כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
-
07.
יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית ומחליקים.
-
08.
מפוררים את העוגיות הנותרות ומפזרים מעל העוגה.
-
09.
מעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות.
-
10.
לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר.
-
11.
פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים