מתכון לעוגת גבינה עם תותים וג'לי
עוגת גבינה מתוקה ומעודנת עם תותים וג'לי. מושלמת לאירוח או לסיום ארוחה חלבית עשירה
המרכיבים ל8-12 מנות:
- 2 ביצים
- 100 גרם של סוכר
- קמח 100 גרם
- 300 גרם גבינת קרם שמנת
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 32%-38%
- 2 ביצים
- 100 גרם של סוכר
- מקל וניל (או סוכר וניל - כפית 1)
- תותים
- ג'לי לעוגה (חבילה אחת, בכל טעם שתרצו)
הוראות הכנה:
-
01.
שכבת ביסקוויט:
-
02.
מקציפים ביצים עם סוכר (להקציף לפחות 5-7 דקות).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים קמח ולערבב בעדינות.
-
04.
את תבנית (בקוטר של 28 ס"מ) משמנים מעט, ושופכים לתוכה את הבצק.
-
05.
שמים בתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים. שכבת גבינה.
-
07.
את גבינת קרם שמנת מערבבים עם סוכר.
-
08.
מוסיפים שמנת מתתוקה, מערבבים היטב.
-
09.
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
-
10.
חותכים את מקל וניל, ומוציאים את הזרעים אל תערובת הגבינות. (אם משתמשים בסוכר וניל במקום מקל וניל, מוסיפים אותו בשלב זה).
-
11.
שופכים קרם גבינה על שכבת ביסקוויט מקוררת.
-
12.
שמים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ולאפות במשך 25-30 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
מצננים. שכבת תותים:
-
14.
על הקרם המקורר שמים תותים. (אפשר לחתוך לחצי ולטבול את אמצע התות בסוכר. לא חובה)
-
15.
מכינים ג'לי כפי שכתוב על האריזה.
-
16.
שופכים בזהירות (!!!) את ג'לי על תותים.
-
17.
שמים במקרר למשך 6-8 שעות.